Daisy
Néerlandais

Finn, of Hoe de zomer naar gras rook

Inge Misschaert (auteur), Christine Haegeman (narrateur)

Finn, of Hoe de zomer naar gras rook

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Nau heeft weinig vrienden. Maar vorige zomer dook opeens Finn op. Hij is voor haar een avontuurlijk, ondernemend en soms grenzen overschrijdend seizoensvriendje, die zijn eigen verhalen verzint en haar met zijn plagerijen soms de stuipen op het lijf jaagt.
Extra subject
LUI
Titre
Finn, of Hoe de zomer naar gras rook
Auteur
Inge Misschaert
Narrateur
Christine Haegeman  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Durée
1:04
Éditeur original
De Eenhoorn
Note
Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Commentaires

Nau (ik-figuur), die eigenlijk Naomi heet, heeft weinig vrienden. Maar vorige zomer dook opeens Finn op. Hij wordt voor haar een avontuurlijk, ondernemend en soms grenzen overschrijdend seizoensvriendje, die zijn eigen verhalen verzint en haar met zijn plagerijen soms de stuipen op het lijf jaagt. Hij is poëtisch ('Vind je ook niet dat de zomer naar gras ruikt?'; 'De zomer begint te hollen') en heeft een hang naar het rituele. Ze trekken samen op en beleven kleine avontuurtjes, zoals het verblijven in geheime schuilplaatsen, het vangen van een vis, jagen op een koe en zwemmen in een meertje. Daarbij voeren ze gesprekjes op een toon die lijkt op een naar verliefdheid neigende genegenheid. Dat maakt het verhaal poëtisch en op een aparte wijze spannend. Dit vraagt, evenals de diverse flashbacks, wel enige ervaring van de lezers. Bovendien vullen de twintig pagina’s met zwart-witte illustraties (pentekeningen ingevuld met waterverf) niet alles voor hen in. Voor betere lezers vanaf ca. 8 j…Lire la suite

Finn of hoe de zomer naar gras rook

Vorige zomer ontmoette Naomi, alias Nau, Finn. Finn is een kwajongen die alles durft. Wanneer Naomi bij Finn is, voelt ze zich bijzonder en durft ze, onder aanmoediging van Finn, alles aan. Wanneer Finn er niet is, voelt Nau zich eenzaam. Dan droomt ze weg en denkt ze aan de momenten die ze samen beleefden: een oude schuur openbreken, in de rivier gaan plonsen, samen naar de wolken staren. Aan het einde van de zomer moet Finn weer weg. Maar de leegte die Finn achter laat, zal gauw weer opgevuld worden. Door wie of wat? Om dit te weten te komen moet je het boek lezen.
Wanneer je dit boek leest, word je gewoon vrolijk! De belevenissen zijn zo gewoon en de vriendschap tussen de twee hoofdpersonages is zo mooi en eenvoudig verwoord dat elk kind die dit boek leest zichzelf zal herkennen en stilletjes hoopt om ook zo een vriend als Finn te hebben.
Het verhaal is in een heldere taal geschreven. Het lettertype is iets groter dan normaal, er is veel ruimte gelaten tussen de woorden…Lire la suite