Livre
Néerlandais

Het Hageland 7 x anders : ontdekkingstocht te voet, met de fiets, met de scooter, met de auto

Inge Bosschaerts (auteur), Mine Dalemans (photographe)

Het Hageland 7 x anders : ontdekkingstocht te voet, met de fiets, met de scooter, met de auto

Titre
Het Hageland 7 x anders : ontdekkingstocht te voet, met de fiets, met de scooter, met de auto
Auteur
Inge Bosschaerts
Photographe
Mine Dalemans
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2013
141 p. : ill.
ISBN
9789058269645 (paperback)

Commentaires

Inge Bosschaerts, journaliste bij Het Nieuwsblad en De Standaard, neemt in Het Hageland 7 x anders samen met zes bekende ambassadeurs van de regio de lezer mee doorheen haar geboortestreek. In zeven hoofdstukken belichten evenveel tochten allerlei aspecten van het Hageland.
In het eerste hoofdstuk zijn verkenningen uitgestippeld in drie oude Hagelandse steden. Eerst neemt rockzanger Guy Swinnen de lezer mee op sleeptouw doorheen Diest. Hij bezoekt niet alleen zijn favoriete cafés, maar ook een tabakswinkel, een ruïne, een openluchttheater en een holle weg. Voor Aarschot en Tienen zijn de gebroeders Kolacny en hoedenontwerpster Isabelle Soetaerts de gidsen. De wandelingen zijn korter en gaan langs trendy horeca- en kledingzaken en ijs- en snoepgoedwinkels. Daarna heeft ex-profvoetballer Mike Verstraeten, die al sinds zijn twaalfde graag kookt, een culinaire dagtocht uitgedacht langs zes verschillende eetadresjes.
Het derde hoofdstuk presenteert een muzika…Lire la suite
Bekende Vlamingen (van enkele reikt de bekendheid tot in Nederland) presenteren de favoriete daguitstapjes in het Hageland. In deze streek in het oosten van Vlaams Brabant, tussen Aarschot, Leuven, Tienen en Diest leiden ze de lezer te voet, op de fiets en per auto rond in trendy (bier)cafés, restaurants en speciaalzaken, langs musea, kerken, abdijen, kastelen en vestingwerken, en door kenmerkende Hagelandschappen. De trendy en keurrijke vormgegeven gids geeft op deze wijze een zeer divers en levendig visitekaartje van de streek, met veel aandacht voor streekkenmerken en streekproducten, en zonder de pretentie volledig te zijn. Door de opzet is de gids in de eerste plaats een uitnodiging voor jongere volwassen Vlamingen zonder kinderen die de streek (beter) willen leren kennen. Voor Nederlanders is de gids leuk, maar door de relatieve onbekendheid van de bekende Vlamingen in Nederland en de enigszins beperkte selectie van uitstapjes zijn er interessantere alternatieven voor deze gids…Lire la suite