DVD
Multilingue

De vliegenierster van Kazbek

Ineke Smits (directeur), Arthur Japin (scénariste), Giorgi Tsintsadze (compositeur)
Als Marie, een fantasierijk meisje dat woont op Texel in een gelovige en bekrompen gemeenschap, tijdens de Tweede Wereldoorlog kennismaakt met een regiment Georgie͏̈rs verandert haar leven volledig
Langue
Multilingue, Néerlandais, Géorgien, Allemand
Éditeur
Video Film Express, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
99 min.
Note
Afwisselend Nederlands, Georgisch en Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713053014116

Commentaires

Nederlands oorlogsdrama uit 2010 van Ineke Smits (eerste speelfilm was 'Magonia' uit 2001en de documentaire 'Poetins mama'), met Madelief Blanken, Zura Zhghenti, Jack Wouterse e.a. Gebaseerd op een verhaal van Arthur Japin. Als Marie, een fantasierijk meisje dat woont op Texel in een gelovige en bekrompen gemeenschap, tijdens de Tweede Wereldoorlog kennismaakt met een regiment Georgiërs verandert haar leven volledig. Zij voelt zich aangetrokken door hun film, muziek en hun inventieve en ongebruikelijke overlevinsstrategieën en hun andere levensvisie. André Waardenburg (NRC 7-4-'10) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Smits (...) gebruikt het gegeven vooral als historisch decor, als kapstok voor de botsing tussen de nuchtere, zakelijke Hollanders versus de romantische Georgiër. Smits laat ook filmstijlen botsen en kiest duidelijk partij voor het magisch-realisme dat in De vliegenierster van Kazbek gedurfd de boventoon voert. Soms gaat het mis, de grens tussen kinderlijk en kinderachtig is dun…Lire la suite

À propos de Ineke Smits

Ineke Smits, née en 1960 à Rotterdam,, est une réalisatrice, productrice et scénariste néerlandaise.

Filmographie

  • 1990 : Monas plen (nl)
  • 1992 : Rose, Violet & Lily (nl)
  • 1996 : Hoerenpreek (nl)
  • 1996 : De wolkenfabriek (nl)
  • 2001 : Magonia (nl)
  • 2003 : Putins mama (nl)
  • 2005 : Black Gold under Notecka Forest En lire plus sur Wikipedia