DVD
Néerlandais

Hotel de grote L

Ineke Houtman (directeur), Julian Ras (acteur), Frank Lammers (acteur)
Kos (13, ik-figuur) woont in een hotel aan zee. Door de drukte na het overlijden van moeder, krijgt Kos' vader een hartaanval. Samen met zijn drie zussen probeert Kos het hotel te runnen, terwijl vader in het ziekenhuis ligt. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Hotel de grote L
Directeur
Ineke Houtman
Acteur
Julian Ras Frank Lammers Abbey Hoes Bente Fokkens 2000- Linde Van der Storm
Antécédent bibliographique
Sjoerd Kuyper
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 82 minuten
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8713045248673
mooov

Commentaires

Familiefilm van Ineke Houtman (Mijn opa de bankrover) naar het boek van Sjoerd Kuyper, die zelf het scenario schreef. De hoofdrol wordt gespeeld door Julian Ras (Alleen op de wereld; Dummie de mummie). De 13-jarige Kos woont in een hotel aan zee met zijn vader en drie zussen. Hun moeder is een paar jaar geleden overleden. Wanneer vader (Frank Lammers) een hartaanval krijgt en in het ziekenhuis ligt, moeten de kinderen het hotel runnen: de gasten zijn ontevreden, de kok loopt weg, schuldeisers willen geld. Intussen is Kos verliefd en probeert hij indruk te maken op een scout van Ajax. De recensenten geven maar 2 of 3 sterren. Remke de Lange (Trouw 20-4-'17) ziet teveel verhaalelementen, een laag tempo en moeizame dialogen, maar ook 'lieve vader-zoonmomenten vol levensvreugde.' VPRO Cinema (vpro.nl) oordeelt: '(...) een vrolijk, brutaal, beetje rommelig filmscript; Ineke Houtman maakte daar een iets te kleurloze, met muziek dichtgesmeerde familiefilm van. Hotel De Grote L kabbelt desond…Lire la suite

À propos de Ineke Houtman

Ineke Houtman, née en 1956 à Arnhem, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 1998 : Scratches in the Table (en)
  • 2003 : Polleke (nl)
  • 2004 : Stille Nacht (nl)
  • 2007 : Sahara
  • 2009 : De Indiaan (nl)
  • 2014 : Those Were the Days (nl)
  • 2014 : Johnny Bakru (nl)
  • 2015 : En lire plus sur Wikipedia