Een vrouw verlaat haar man, kinderen en baan en ze besluit in haar eentje naar Portugal te vertrekken om een heel nieuw leven op te bouwen.
Sujet supplémentaire
Nederlandse films, Drama (film), Chicklit
Titre
De ontsnapping
Directeur
Ineke Houtman
Antécédent bibliographique
Heleen Van Royen
Compositeur
Melcher Meirmans Joris Oonk Chrisnanne Wiegel
Acteur
Isa Hoes Edwin Jonker
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
97 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Portugees
EAN
8715664115602

Commentaires

Nederlands, psychologisch drama met komische ondertoon van Ineke Houtman (Toen was geluk heel gewoon) met Isa Hoes (Celblok H) en Edwin Jonker, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen.* Julia heeft het helemaal gehad met haar saaie huisvrouwenleven en vertrekt plotsklaps richting Portugal. Ze laat haar man en twee kinderen achter en begint een jetset-achtig bestaan in de Algarve. Maar door al het gefeest heen, wordt ze weer geconfronteerd met haar verleden en die confrontatie komt uit een geheel onverwachte hoek. De Nederlandse pers is maar matig positief over de film. Bor Beekman (Volkskrant 30-4-’15) geeft 2 sterren en zegt: ‘De schaamteloosheid in De ontsnapping is een verademing bij de afgebakende tuttigheid in de gemiddelde Nederlandse romcom. Maar als psychologische roadmovie valt de verfilming van Van Royens bestseller weinig serieus te nemen.’ André Nientied (NU.nl 29-4-’15) geeft 3 sterren: ‘De Ontsnapping grossiert in hapklaar drama maar goed: van Heleen…Lire la suite

À propos de Ineke Houtman

Ineke Houtman, née en 1956 à Arnhem, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 1998 : Scratches in the Table (en)
  • 2003 : Polleke (nl)
  • 2004 : Stille Nacht (nl)
  • 2007 : Sahara
  • 2009 : De Indiaan (nl)
  • 2014 : Those Were the Days (nl)
  • 2014 : Johnny Bakru (nl)
  • 2015 : En lire plus sur Wikipedia