Livre
Néerlandais

Kom met mij

Indigo Bloome (auteur)
Psychologe Alexandra Blake probeert de draad weer op te pikken nu ze vrijgelaten werd na haar ontvoering en gedwongen deelname aan een grensverleggend seksueel experiment. Haar oorspronkelijke gevoelens van opwinding hebben plaatsgemaakt voor gevoelens van angst. Zal ze ooit de ware betekenis van vrijheid kennen?
Extra subject
ERO, erotiek, identiteit, angst
Titre
Kom met mij
Auteur
Indigo Bloome
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Destined to fly
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2013
293 p.
ISBN
9789401600767 (paperback) 9789401601412 (paperback)

Commentaires

Kom met mij is het laatste deel van de ‘Avalon’-trilogie, na Speel met mij en Voel met mij. In het eerste boek vond de getrouwde psychologe Alexandra Blake haar jeugdliefde, dr. Jeremy Quinn, terug, waarna de passie tussen beiden weer oplaaide. In Voel met mij werd Alexandra ontvoerd naar een Sloveens kasteel, waar haar ontvoerders haar seksuele gevoelens wilden ontdekken om een soort viagrapil voor vrouwen te ontwikkelen. Alexandra wist te ontsnappen, maar aan het begin van Kom met mij komen ze haar toch weer op het spoor, ondanks haar vlucht naar Amerika. Haar ontvoerders zijn bijzonder geïnteresseerd in Alexandra’s bloed. Ze weigert, maar beseft dat tijdens haar verblijf in Slovenië compromitterende foto’s van haar genomen zijn die haar ontvoerders openbaar kunnen maken. Samen met Jeremy en zijn leermeester Leo vlucht ze naar het Zuid-Amerikaanse regenwoud, waar ze meer leert over haar seksualiteit door middel van vergeten rituelen.
Lire la suite
Dit derde deel van de Avalontrilogie verklaart veel gebeurtenissen en handelingen uit deel 1 en 2, 'Speel met mij' en 'Voel met mij'*. De seksuele en wetenschappelijke trip uit deel 1 en 2 van Alexandra Blake vindt zijn oorsprong in haar verleden, ontdekt ze tijdens een spirituele reis in het Amazonegebied. Vanzelfsprekend past ook dr. Jeremy Quinn, haar hervonden jeugdliefde, naadloos in dat verleden. Een onwaarschijnlijke verhaallijn, waarin uiteindelijk het goede overwint. De inkijkjes in haar vorige levens zijn té mooi bedacht om aannemelijk te zijn. De spirituele boodschap is uiteindelijk ondergeschikt aan de erotische, alle filosofische citaten aan het begin van de diverse delen ten spijt. Wel is de erotiek minder prominent dan in deel 1 en 2. De Australische auteur is met deze trilogie succesvol gedebuteerd en getuige 'recensies' op internet vooral door vrouwelijke lezers omarmd. Haar schrijfstijl is echter omslachtig. Daardoor verslapt de aandacht van de lezer (zelfs bij de ex…Lire la suite