Livre
Néerlandais

Het boek van Hamlet

Het boek van Hamlet

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Hamlet (ik-figuur), een vriendelijk blauwe wezen, is gek op boeken. Zijn grootste wens is dat er een boek over hem gemaakt wordt. Dan ziet hij een oproep voor een boekauditie: dit is zijn kans! Prentenboek met humoristische, kleurrijke krijttekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Het boek van Hamlet
Auteur
Hrefna Bragadottir
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Baxter's book
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2016
[30] p. : ill.
ISBN
9789044826678 (hardback)

Commentaires

Hamlet, een vriendelijk blauw wezen, is dol op boeken. Zijn grootste wens: een boek over hemzelf. Op een dag is er een echte boekauditie in de stad. Daar komen een aantal oude bekenden op af: drie biggetjes, een boze wolf en een kikkerprins. Hamlets zelfvertrouwen is aandoenlijk, maar de jury is niet enthousiast over dit gekke, blauwe wezen. De andere dieren geven Hamlet tips, maar hij is niet eng, niet moedig, niet teder en niet schattig. Hamlet is het zat: waarom mag hij niet zichzelf zijn? Oplettende lezers hebben al gezien dat Uil sinds pagina één leest in ‘Het boek van Hamlet’. Wanneer Hamlet ontmoedigd het theater verlaat, valt ook bij hem het kwartje. Het wensvervullende slot komt wat abrupt, de opbouw had geleidelijker gekund. Het beeld, paginagrote tekeningen in o.a. potlood en krijt in fraaie, rustige kleuren, is steeds sterker dan de tekst. De laatste dient als startpunt om het verhaal te ontdekken. De kleurrijke uitgave valt vooral op door de vriendelijke illustraties waar…Lire la suite

Het boek van Hamlet

Hamlet is een blauw wezen dat gek is op boeken. Zijn grote droom is dat er een boek over hemzelf zou uitkomen. Die wens zou wel eens snel in vervulling zou kunnen gaan want er wordt een boekauditie, voor personages, georganiseerd. Hamlet besluit zijn kans te wagen en zijn talenten te tonen. Hij is echter niet alleen. Hamlet doet zijn uiterste best maar de jury is onverbiddelijk. Hij is de enige van de deelnemers die niet goed bevonden wordt. De andere deelnemers besluiten om Hamlet tips te geven. Telkens komt het erop neer dat Hamlet moet veranderen, terwijl hij gewoon zichzelf wil zijn. Hamlet besluit zijn droom dan maar op te geven.

De pientere kleuter heeft natuurlijk al lang door dat de wens van Hamlet al uitgekomen is, want het boek waarin hij nu aan het bladeren is, is het boek van Hamlet.

De tekst wordt eenvoudig en kort gehouden, al is de taal best wel rijk. De tekeningen lijken op kleurpotloodtekeningen en doen cartoonachtig aan. Ze zijn netjes uitgew…Lire la suite