Livre
Néerlandais

Hoera, vakantie ! : voorleesverhalen

Hoera, vakantie ! : voorleesverhalen

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Tweee͏̈ntwintig verhalen en gedichten van verschillende auteurs met als thema vakantie, voorzien van kleurige illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Vakantie
Extra subject
vakantie, verhalen
Titre
Hoera, vakantie ! : voorleesverhalen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2005
121 p. : ill.
ISBN
9789025846664

Commentaires

Tweeëntwintig verhalen en gedichten van verschillende auteurs uit het fonds van Leopold met als thema vakantie in al haar facetten: kamperen, thuisblijven, logeren, je vervelen, heimwee etc. De hoofdpersonen zijn m.n. kinderen (tussen de 4 en 8 jaar), maar ook een aantal dieren passeert de revue. De verhalen en gedichten zijn vooral bedoeld om voor te lezen; twee zijn vormgegeven als prentenboek. De verhalen zijn tussen de 6 en de 8 pagina's lang; vlot helder taalgebruik. Overzichtelijke bladspiegel op wit glanzend papier. De illustraties in kleur, eveneens van verschillende illustratoren en uitgevoerd in verschillende technieken, zijn wisselend van grootte. Fantastisch, prachtig uitgevoerd (voor)leesboek voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Hoera, vakantie!

Selma Noort, Hans Kuyper, Johanna Kruit, Koos Meinderts, Thea Dubelaar, Tina Schrameijer zijn grote en minder grote namen, maar ze hebben twee dingen gemeen. Ze zijn Leopold-auteur en ze schreven vakantieverhalen, waarbij de verschillende facetten van vakantie aan bod komen. Deze verhalen werden gebundeld in een heus vakantieboek dat 121 pagina’s telt. Vakantie is leuk. Je maakt nieuwe vriendjes en het is vaak mooi weer. Je gaat kamperen en je mag voor het eerst alleen met zus en broer in een nieuwe tent liggen. Op het strand worden grote zandkastelen gebouwd en papa schept mee en op de vakantieboerderij mag je de jonge kalfjes melk geven. Vakantie kan ook heel spannend zijn. Onderweg naar Frankrijk stoppen je mama en papa bij een groot benzinestation en daar raakt iedereen elkaar plots kwijt. Of je hebt nu echt wel tijd om te spioneren bij de nieuwe buurvrouw en op de camping is het stikdonker als je ’s nachts zonder zaklamp moet gaan plassen. Jammer, maar vakantie kan ook minder …Lire la suite