Livre
Néerlandais

Later word ik verkoopster

Hilde Vandermeeren (auteur), Marjolein Pottie (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Prentvertelling waarin een meisje aan een jongetje vertelt dat zij later verkoopster wil worden. Met informatie over het beroep verkoper/verkoopster, enige doe-opdrachten en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Sujet
Verkopers
Titre
Later word ik verkoopster
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Dessinateur
Marjolein Pottie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2009
29 p. : ill.
ISBN
9789059083066

Commentaires

Vierkant informatief prentenboek waarin een meisje aan een jongen vertelt dat ze later verkoopster wil worden. Daarna vertelt zowel de jongen als het meisje in de ik-vorm hoe je een goede verkoper/verkoopster kunt worden. Ingegaan wordt op wat je moet kunnen, wat je moet doen, nodig hebt, waar je zal werken en met wie je samenwerkt. De humoristische, stripachtige tekeningen zijn de grootste blikvanger. Het merendeel van de pagina’s bevat drie tekeningen, waarvan de bovenste - een halve pagina beslaand - het verhaal van de jongen en het meisje volgt. Op de onderste twee tekeningen zien we zowel een verkoper als een verkoopster aan het werk. De tekst (vetgedrukt en verschillend van grootte) beperkt zich tot enkele eenvoudige zinnetjes. Sommige bij het beroep horende woorden/begrippen als vertegenwoordiger zullen nadere uitleg behoeven. Tekst en illustraties zijn goed op elkaar afgestemd. Aan het eind zijn twee doe-opdrachten en twee overzichtsplaten (waarop onder andere een blik in de t…Lire la suite

Later word ik verkoopster

Dit prentenboek illustreert het beroep van een verkoopster. Dit thema kan oudere kleuters wel aanspreken wanneer ze zich in hun spel volop uitleven in fantasie en verkleedpartijtjes. Spijtig dat de uitwerking van dit boekje op elk vlak heel arm overkomt. De tekstjes zijn louter een droge beschrijving van wat er op de prenten te zien is; het frequente gebruik van het werkwoord 'moeten' is storend. De prenten ogen statisch met weinig aantrekkelijke kleuren en rommelige achtergronden en het geheel mist perspectief. Alles bevindt zich precies in één vlak. Het concept is ook vrij verwarrend. Een jongen en een meisje spelen verkoper en verkoopster op zolder. Dat zie je in het eerste gedeelte van het boekje telkens bovenaan de prenten. In de onderste strook zie je taferelen met echte verkopers en echte winkels. Duidelijk is anders! Dan volgen er nog drie hoofdstukjes 'Wat heb ik nodig?', 'Waar werk ik?' en 'Met wie werk ik daar?'. Met dit boek krijg je alvast geen waar voor je geld!

Lire la suite

Suggestions