Livre
Néerlandais

Later word ik juf

Hilde Vandermeeren (auteur), Annemie Berebrouckx (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Prentvertelling waarin een meisje aan een jongetje vertelt dat zij later juf wil worden. Met informatie over het beroep juf/meester, enige doe-opdrachten en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Sujet
Leraren
Titre
Later word ik juf
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Dessinateur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2009
29 p. : ill.
ISBN
9789059083080 (hardback)

Commentaires

Vierkant informatief prentenboek waarin een meisje, tijdens een picknick, aan een jongen vertelt dat ze later juf wil worden. Daarna vertelt ze in de ik-vorm hoe je volgens haar een goede juf kunt worden. Ingegaan wordt op wat je nodig hebt, waar je zal werken en met wie je samenwerkt. De humoristische, stripachtige tekeningen zijn de grootste blikvanger. Het merendeel van de pagina’s bevat drie tekeningen, waarvan de bovenste - een halve pagina beslaand - het verhaal van de jongen en het meisje volgt. Op de onderste twee tekeningen zien we een juf en een meester aan het werk. De tekst (vetgedrukt en verschillend van grootte) beperkt zich tot enkele eenvoudige zinnetjes. Tekst en illustraties zijn goed op elkaar afgestemd. Aan het eind zijn twee doe-opdrachten en twee overzichtsplaten (met onder andere een blik in de toekomst) opgenomen. De makers zijn erin geslaagd een realistische kijk op het beroep van juf en meester te tonen. Onder de noemer 'Later word ik...'* zijn inmiddels nog …Lire la suite

Later word ik juf

Nadat ze kleuters liet kennismaken met het beroep van circusartiest, dierenarts, balletdanseres, brandweerman, metselaar, verkoopster en politieman neemt Hilde Vandermeeren hen mee in de wereld van een echte juf. Aan de hand van een meisje dat ervan droomt om juf te worden, wordt er stap voor stap uitgelegd wat deze job inhoudt. Aan bod komt wat een juf moet kunnen en wat ze moet doen, wat ze nodig heeft, waar ze werkt en wie haar collega’s zijn. Op een overzichtelijke manier met korte, eenvoudige tekstregels wordt de informatie weergegeven. In haar herkenbare stijl tekende Annemie Berebrouckx de illustraties die de dromen omzetten in beelden. In deze dromen spelen knuffels, poppen en huisdieren de rol van al dan niet voorbeeldige leerling. Achteraan in het boekje staan ook enkele doe-opdrachten voor de aandachtige lezer. Dit boekje kan in de kleuterklasjes gebruikt worden om stil te staan bij het thema 'beroepen'.


Suggestions