DVD
Néerlandais
Het turbulente liefdesleven van vier vrouwen die samen in een huis in Den Haag wonen.
Titre
Smoorverliefd [Nederlandse cast]
Directeur
Hilde Van Mieghem
Compositeur
Melcher Meirmans Merlijn Snitker Chrisnanne Wiegel
Scénariste
Bert Scholiers
Acteur
Susan Visser Anna Drijver Anna Raadsveld Beatrice Hillen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
92 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8715664107546

Commentaires

Regisseur Hilde Van Mieghem maakte zelf de Nederlandse remake (2013) van haar Vlaamse romantische komedie 'Smoorverliefd' (2010). De handeling is verplaatst van Antwerpen naar Den Haag waar we de romantische verwikkelingen volgen in de turbulente levens van vier vrouwen die in één huis wonen: actrice Judith (Susan Visser), haar puberdochter Eva (Beatrice Hillen), haar brave zus Barbara (Anna Drijver) en ambitieuze stiefdochter Anna (Anna Raadsveld). De chaotische Judith fladdert van de ene minnaar naar de andere, maar kan ondertussen niet los komen van haar ex. Ook de andere drie vrouwen worstelen met zaken als overspel, kalverliefde en kinderwens. In de andere rollen onder meer Pierre Bokma, Johnny de Mol en Rik Launspach. André Waardenburg (NRC 11-9-'13): '(...) ondanks aardige vormgrapjes een weinig sprankelende film (...)'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 12-9-'13) geeft 3 (van 5) sterren en noemt de film luchtig en zeker vermakelijk, maar ook flinterdun. De film bereikte in twee weken …Lire la suite

À propos de Hilde Van Mieghem

CC BY-SA 4.0 - Image by Filip Naudts

Hilde Van Mieghem, née à Anvers le 14 avril 1958, est une actrice et réalisatrice belge néerlandophone.

Biographie

Filmographie

Comme réalisatrice

  • 1997 : De suikerpot
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2004 : De kus
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2006 : Dennis van Rita
  • 2010 : Smoorverliefd (nl)
  • 2013 : Smoorverliefd (nl) (version néerlandaise, aussi Madly in Love)
  • 2017 : Sprakeloos

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions