Livre
Néerlandais

Het geheim van Siena Hoed

Hilde Loeters (auteur), Jan De Kinder (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Fiemka gaat in de vakantie logeren bij een oude tante; als er vreemde dingen gebeuren, gaat Fiemka op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Het geheim van Siena Hoed / Hilde Loeters ; met ill. van Jan de Kinder
Auteur
Hilde Loeters
Dessinateur
Jan De Kinder
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2005
95 p. : ill.
ISBN
9789044803211

Commentaires

De 10-jarige Fiemka moet in de zomervakantie verplicht logeren bij een vreemde oude tante, die gekke hoeden draagt en daarom Siena Hoed genoemd wordt. Tante woont in een villa en ploetert de hele dag in haar rozentuin. Fiemka moet veel in haar kamer blijven. Dan gebeuren er geheimzinnige dingen in en rond de villa. Fiemka gaat op onderzoek uit en beleeft daardoor toch nog een spannende vakantie. Redelijk boeiend geheel waarin het trieste levensverhaal van tante de oorzaak blijkt te zijn van de raadselachtige voorvallen. Het verhaal is geschreven in een makkelijk taalgebruik met korte zinnen. De bladspiegel oogt onrustig door het gebruik van inspringende regels; de zwartwitpentekeningen zijn nonchalant ingekleurd met grijstinten. Op de harde kaft staat een grote voorovergebogen tante en een kleine Fiemka. Deze bedreigend overkomende sfeer strookt niet met de inhoud, want het verhaal is best aardig. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Het geheim van Siena Hoed

Het is augustus. Fiemka’s moeder moet werken en weet niet wat doen met de kinderen. De broers Ton en Erik mogen gaan kamperen bij oom Theo. Fiemka moet echter naar een vreemde tante, tante Sien, die ze nog maar één keer gezien heeft, meer dan vijf jaar geleden! Ze heeft er helemaal geen zin in! Maar haar moeder brengt haar en laat haar voor de deur achter. Ze heeft zelfs geen tijd meer om mee te gaan naar binnen, zo gehaast is ze. Siena Hoed, zo noemt ze zichzelf, is een heel vreemde dame. Ze draagt altijd enorme hoeden, eet enkel boterhammen met smeerkaas en ze legt Fiemka zeer strenge regels op. Fiemka verveelt zich te pletter. Gelukkig maakt ze kennis met Tijger en Vik. Vik is een oude man die iets verder in de straat woont en al jarenlang bevriend is met Siena Hoed. Tijger is zijn kleinzoon die tijdens zijn bezoeken aan zijn grootvader in het huis van Siena logeert. Maar waarom verschijnt er elke nacht een vlammetje achter het raam in de torenkamer? En waarom brengt Siena Hoed …Lire la suite

Suggestions