Livre
Néerlandais

Bananenijs en zoenende zeehonden

Hilde Loeters (auteur), Petra Baan (dessinateur)

Bananenijs en zoenende zeehonden

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Titre
Bananenijs en zoenende zeehonden
Auteur
Hilde Loeters
Dessinateur
Petra Baan
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
166 p. : ill.
ISBN
9789044809329

Commentaires

Zoals elk jaar boeken de ouders van Irena een reis voor de zomervakantie. De vader van Irena vertelt over Esbjerg, een plaats in Denemarken. Samen zoeken ze op internet waar het ligt en wat de plaatselijke specialiteiten zijn. Irena is diep onder de indruk van de zoenende zeehonden en het bananenijs, en kan niet wachten tot het zover is. Op school kan ze nergens anders meer over praten met haar vriendin Jolien.

Maar dan komt er iets tussen: de moeder van Irena heeft de laatste tijd zo hard gewerkt dat ze nu haar bed niet meer uit kan, en beslist dat ze dit jaar beter niet op vakantie gaan. Irena snapt er niks van: op vakantie kan je toch juist goed uitrusten. Irena is kwaad op mama, maar maakt zich ook wel zorgen over haar. Het liefste gaat ze bij Jolien spelen, weg van thuis, om mama te ontlopen en de hele situatie te vergeten.

Jolien vertelt dat zij wél op vakantie gaan, en dat haar moeder een nieuwe vriend heeft die een boot heeft. Het is Irena's beurt om jaloers te z…Lire la suite
Omdat de moeder van Irena ziek/overwerkt is, wordt de geplande zomervakantie naar Esbjerg in Denemarken afgezegd. Irena blijft echter dromen van Esbjerg. Als ze hoort dat haar vriendin Jolien met haar familie met de boot naar Engeland vertrekt, gaat Irena als verstekeling mee aan boord. Dan begint voor haar een spannend avontuur. Zou ze ooit in Esbjerg aankomen? Een spannend verhaal, dat vlot leest. De problematiek van kinderen met zieke ouders komt steeds in het verhaal boven drijven, maar het krijgt zeker niet de overhand. De weinige illustraties zijn gestileerde zwart-wittekeningetjes. Het omslag is voorzien van een gekleurde illustratie met op de achtergrond een toepasselijk landkaart. Een makkelijk lezend meisjesboek in de serie Lollipop. Vanaf ca. 9 jaar.