Livre
Néerlandais

Griezellige bosavonturen

Het Griezelgenootschap (auteur), Camila Fialkowski (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Bundel griezelverhalen van verschillende auteurs. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Bossen
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
Griezellige bosavonturen / Het Griezelgenootschap ; tek. van Camila Fialkowski
Auteur
Het Griezelgenootschap
Dessinateur
Camila Fialkowski
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2003
140 p. : ill.
ISBN
90-258-4166-X

Commentaires

In deze bundel staan acht verhalen van verschillende auteurs van het Griezelgenootschap. Elk vertelt op zijn beurt een griezelverhaal dat zich in een bos afspeelt. Vooraf lees je een soort proloog waarin de auteurs samen op stap zijn. In een verlaten pretpark komen ze bij een Oude Plek waar ze van een vreemd personage, de Gehad, een onprettig bericht verwachten. Op het einde beseffen ze dat ze Els missen. Na de verhalen komt een slot van het Griezelgenootschap waarin Els weer te voorschijn komt.

Tussendoor brengt elk lid van het Griezelgenootschap een kort verhaal. Het verhaal van Bies van Ede speelt tijdens een kamp in het bos. 'Ripkapje en de boze weerwolf' van Paul van Loon vertoont gelijkenissen met het bekende sprookje. Eddy C. Bertin vertelt een onwaarschijnlijk verhaal dat de lezer moeilijk snapt: Ellie speelt toneel, zowel van op de scène, maar ook van in haar kamer komt ze in een "echt" bos terecht. Het is angstaanjagend, verrassend en er is een pak fantasie nodig om t…Lire la suite
De leden van het Griezel Genootschap hebben hun buik vol van de GehAd (Geheime Adviseur). Nu heeft hij hen weer in een griezelig sprookjesbos gedropt. Wie weet wat hen kan overkomen! Wat is hun lot? Als ze ontdekken dat er al een lid van het Griezel Genootschap is verdwenen, breekt de paniek uit. En dat maakt 'griezellige' verhalen los bij Paul van Loon, Eddy C. Bertin, Bies van Ede, Els Rooijers, Tais Teng, Henk van Kerkwijk, Jacques Weijters en Hans van de Waarsenburg. Tiende 'griezellige' verhalenbundel van het Griezel Genootschap, die qua thema aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek 2004 'Diep in het bos'. Vanaf ca. 9 jaar.