Titre
The white Masai
Directeur
Hermine Huntgeburth
Scénariste
Johannes W. Betz
Antécédent bibliographique
Corinne Hofmann
Acteur
Nina Hoss Jacky Ido
Langue
Anglais
Titre parallèle
La Massaï blanche
Éditeur
Sans lieu de publication: Lumière, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
120 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands Naar het waargebeurde verhaal De Blanke Masai van Corinne Hofmann
EAN
5425019000226
mooov

Commentaires

Duitse speelfilm uit 2005 van Hermine Hungeburth met Nina Hoss en Jacky Ido. Gebaseerd op ware gebeurtenissen zoals verwoord in de bestseller* van Corinne Hofmann. Carola reist met haar vriend door Kenia en ontmoet de Masai-krijger Lemalian. Ze wordt verliefd op hem en als deze gevoelens wederzijds blijken te zijn, besluit ze met hem te trouwen. Na verloop van tijd komen de twijfels. Veel aandacht voor de couleur locale , het Afrikaanse dorpsleven en de schitterende natuur. Jann Ruyters ( Trouw 23-2-'06) heeft gemengde gevoelens over deze film en zegt: 'Als de Zwitserse met hun driejarige dochter in de bus terug naar Zwitserland stapt, is de Keniaan natuurlijk bedroefd. Toch zou hij ook blij moeten zijn dat hij weer van die zelfzuchtige imperialistische dame af is.' Michiel Röling (Metro 23-3-'06) geeft 3 (van 5) sterren: 'Het leven van de traditioneel levende Masai wordt op een aardige manier in beeld gebracht. De dagelijkse beslommeringen die bij het leven in een lemen hutje horen w…Lire la suite

À propos de Hermine Huntgeburth

CC BY 3.0 - Image by JCS

Hermine Huntgeburth est une réalisatrice allemande née le 13 novembre 1957 à Paderborn en Rhénanie-du-Nord-Westphalie.

Elle est connue pour l'adaptation de Bibi Blocksberg.

Biographie

Filmographie

  • 1988 : Die Mitspeisenden
  • 1991 : Im Kreis der Lieben
  • 1995 : Ein falscher Schritt
  • 1996 : Gefährliche Freundin (téléfilm)
  • 1997 : Das Trio
  • 1998 : Und alles wegen Mama (téléfilm)
  • 2000 : Rien que pour moi (téléfilm)
  • 2000 : Stunde des Wolfs (téléfilm)
  • 2001 : Das verflixte 17. Jahr (téléfilm)
  • 2001 : Romeo (téléfilm)
  • 2002 : Bibi Blocksberg
  • 2004 : Blond: Eva Blond! – Der Zwerg im Schließfach (téléfilm)
  • 20…En lire plus sur Wikipedia