Titre
The hidden word
Directeur
Hermine Huntgeburth
Antécédent bibliographique
Ulla Hahn
Compositeur
Biber Gullatz Andreas Schäfer
Acteur
Nina Siebertz Charlotte Steinhauer Anna Fischer
Titre uniforme
Teufelsbraten
Langue
Allemand
Éditeur
Lumière, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
180 min.
Note
Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar de roman Das verborgene Wort van Ulla Hahn
EAN
5425019000165

Commentaires

Tweedelige Duitse televisiefilm uit 2007 van Hermine Huntgeburth (Effi Briest; The white Massai), gebaseerd op de deels autobiografische roman 'Das verborgenen Wort' (2001) van Ulla Hahn. Het verhaal speelt aan het begin van de jaren vijftig in de omgeving van Keulen. Hildegard Palm groeit op in een arm arbeidersgezin met een autoritaire vader en een moeder en oma die de strenge regels van de roomskatholieke kerk volgen. Haar oma noemt haar 'Duivelsgebroed'. Opleiding vinden ze voor een meisje niet nodig. Alleen opa leert het pientere meisje het belang van fantasie en van taal en leert haar in het geheim lezen. Hildegard probeert zich aan haar omgeving te ontworstelen, onder meer door Hoogduits te praten in plaats van het Rijnlandse dialect. Jochem Geelen (Movie 2 Movie, i): '(...) Ondanks de conventionele en soms stroperige regie overtuigt 'The Hidden Word' als bildungsroman en tijdsevocatie. Dat is in de eerste plaats te danken aan de mensen van de decoratie en de kostuumafdeling. D…Lire la suite

À propos de Hermine Huntgeburth

CC BY 3.0 - Image by JCS

Hermine Huntgeburth est une réalisatrice allemande née le 13 novembre 1957 à Paderborn en Rhénanie-du-Nord-Westphalie.

Elle est connue pour l'adaptation de Bibi Blocksberg.

Biographie

Filmographie

  • 1988 : Die Mitspeisenden
  • 1991 : Im Kreis der Lieben
  • 1995 : Ein falscher Schritt
  • 1996 : Gefährliche Freundin (téléfilm)
  • 1997 : Das Trio
  • 1998 : Und alles wegen Mama (téléfilm)
  • 2000 : Rien que pour moi (téléfilm)
  • 2000 : Stunde des Wolfs (téléfilm)
  • 2001 : Das verflixte 17. Jahr (téléfilm)
  • 2001 : Romeo (téléfilm)
  • 2002 : Bibi Blocksberg
  • 2004 : Blond: Eva Blond! – Der Zwerg im Schließfach (téléfilm)
  • 20…En lire plus sur Wikipedia