De zeventienjarige Effi, dochter van een edelman, wordt uitgehuwelijkt aan de machtige baron von Instetten, die jaren geleden zijn liefde voor de moeder van Effi onbeantwoord zag. Effi vergezelt haar man naar het afgelegen Kessin, waar ze diep ongelukkig is. Al snel vlucht ze dan ook in de armen van de majoor Crampas hetgeen desastreuze gevolgen heeft
Titre
Effi Briest
Directeur
Hermine Huntgeburth
Antécédent bibliographique
Theodor Fontane
Compositeur
Johan Söderqvist 1966-
Acteur
Julia Jentsch Sebastian Koch
Langue
Allemand
Éditeur
A Film, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
113 min.
Note
Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777925744

Commentaires

Duits historisch kostuumdrama uit 2009 van Hermine Huntgeburth (The White Massai), met Julia Jentsch (Sophie Scholl) en Sebastian Koch (Zwartboek; Das leben der Anderen). Gebaseerd op de roman van Theodor Fontane uit 1894 en eerder verfilmd door Rainer Werner Fassbinder in 1974. De zeventienjarige Effi, dochter van een edelman, wordt in de negentiende eeuw uitgehuwelijkt aan de machtige, 20 jaar oudere baron von Instetten, die jaren geleden zijn liefde voor de moeder van Effi onbeantwoord zag. Effi vergezelt haar man naar het afgelegen Kessin, waar ze diep ongelukkig is. Al snel vlucht ze dan ook in de armen van de majoor Crampas hetgeen desastreuze gevolgen heeft. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 25-6-'09) is niet erg enthousiast: 'Ondanks de gloedvolle vertolking van Julia Jentsch in de titelrol is Effi Briest een tamelijk flets drama geworden.' Dana Linssen (NRC 24-6-'09) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Regisseuse Huntgeburth maakte van haar een krachtige vrouw die er zelfbewust voor kiest ha…Lire la suite

À propos de Hermine Huntgeburth

CC BY 3.0 - Image by JCS

Hermine Huntgeburth est une réalisatrice allemande née le 13 novembre 1957 à Paderborn en Rhénanie-du-Nord-Westphalie.

Elle est connue pour l'adaptation de Bibi Blocksberg.

Biographie

Filmographie

  • 1988 : Die Mitspeisenden
  • 1991 : Im Kreis der Lieben
  • 1995 : Ein falscher Schritt
  • 1996 : Gefährliche Freundin (téléfilm)
  • 1997 : Das Trio
  • 1998 : Und alles wegen Mama (téléfilm)
  • 2000 : Rien que pour moi (téléfilm)
  • 2000 : Stunde des Wolfs (téléfilm)
  • 2001 : Das verflixte 17. Jahr (téléfilm)
  • 2001 : Romeo (téléfilm)
  • 2002 : Bibi Blocksberg
  • 2004 : Blond: Eva Blond! – Der Zwerg im Schließ…En lire plus sur Wikipedia