Livre
Néerlandais

De man op het schoolplein : een kerstverhaal

Herman Van Veen (auteur), Yvonne Jagtenberg (dessinateur)

De man op het schoolplein : een kerstverhaal

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Op het schoolplein verschijnt opeens een man die bij niemand lijkt te horen. Hij zeg niet wie hij is of wat hij doet. Niemand herkent hem, totdat hij zijn hoed afzet. Prentvertelling met illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet supplémentaire
Kerstmis, prentenboeken, Kerstverhalen
Titre
De man op het schoolplein : een kerstverhaal
Auteur
Herman Van Veen 1945-
Dessinateur
Yvonne Jagtenberg
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Kok, 2011
30 p. : ill.
ISBN
9789043505512 (hardback)

Commentaires

Zomaar op een donderdagmiddag verschijnt er een man op het schoolplein die bij niemand lijkt te horen. Breedgerande hoed, zwarte laarzen, hij staat daar maar. De volwassenen worden er onrustig van en halen zich dingen in het hoofd. Ze sturen een agent op hem af. Die wordt niet veel wijzer, omdat de man niet wil zeggen wie hij is, want dan ‘is het geen geheim meer’. Hij zegt alleen dat hij daar staat om te leren van de kinderen, om te leren wat ze wensen. Uiteindelijk belandt hij in de cel, waar hij door een klein meisje direct herkend wordt en dat doen ook vast alle lezertjes als ze bij de laatste illustratie zijn aangekomen. Een wat geforceerd mysterieus verhaal bij fraaie, stoere, omkaderde illustraties die het mysterie onderstrepen, gemaakt in een gecombineerde techniek met gebruik van krijt en verf. Het rustige kleurgebruik past goed bij de sfeer van het verhaal. Op het omslag van deze prentvertelling een afbeelding van de man, weggedoken onder zijn zwarte hoed en jas en rode sjaa…Lire la suite

À propos de Herman Van Veen

CC BY-SA 4.0 - Image by Pim Ras

Herman van Veen, né le 14 mars 1945 à Utrecht, est un acteur, musicien, parolier et chanteur néerlandais.

Il a notamment traduit et interprété, en allemand et en néerlandais, des chansons de Serge Reggiani, Jacques Brel et Jean Ferrat.

Biographie

Herman van Veen grandit dans une famille d'ouvriers. Il étudie le violon au Conservatoire d'Utrecht. En 1965, il fait ses débuts au théâtre dans un programme de clowns d'Arlequin.

Il enregistre ses premières chansons dès 1969, créant un style mêlé de cabaret, de satire et de musique. En 1976, il crée le spectacle musical pour enfants Alfred Jodocus Kwak, qui deviendra en 1989 une série de dessins animés.

Il a été ambassadeur pour l'Unicef. Il a fondé quatre associations qui défendent les droits de l'enfant : Colombine, AJK, Roos et la Fondation Herman van Veen. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions