Livre
Néerlandais

Zingen zonder zijwieltjes

Herman Link (auteur), Rita Iny (auteur), Theo Olthuis (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Liedteksten van veertien liedjes over onder meer veters strikken, fietsen en bang zijn in het donker. Met liedjes op cd en grappige zwart-witte pentekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Zingen zonder zijwieltjes
Auteur
Herman Link Rita Iny Theo Olthuis
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Interprète
Samba Salad
Langue
Néerlandais
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
44 p. : ill. + 1 cd
ISBN
9789044323894

Commentaires

Zuigen zonder zijwieltjes bevat 14 liedjes over alledaagse onderwerpen die herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Aan bod komen onderwerpen als veters strikken, bang zijn, fietsen, durven enz. De swingende muziek op de bijbehorende cd zorgt ervoor dat het moeilijk is stil te blijven zitten. In het boekje zit overigens vooraan een klem om de cd in de plaatsen, wat veel handiger is dan de traditionele plastiek hoesjes. Elk liedje op de cd is in de bundel vertegenwoordigd met de liedtekst. Het boek bevat geen partituren, maar bij elk lied krijg je een grappige tekening in grijswaarden en een korte, inleidende tekst. De liedjes zitten vol humor en zullen de kinderen zeker aanspreken. Bovendien is de tekst van 'Veter' ook echt bruikbaar als gebruiksaanwijzing voor het strikken van een veter.

De liedjes zijn afkomstig uit de kinderconcerten van het gezelschap Samba Salad, die voor de gelegenheid hebben samengewerkt met Theo Olthuis ? hij heeft o.a. veel voor 'Sesamstraat' geschr…Lire la suite
De muziekgroep Samba Salad* zingt al tientallen jaren levendige liedjes met vlotte teksten voor jonge kinderen, muzikaal begeleid in muziekstijlen uit voornamelijk Midden- en Zuid-Amerika, op authentieke instrumenten. De resultaten zijn dan ook meeslepend en swingend. In deze uitgave staan de teksten van veertien liedjes in eenvoudig taalgebruik over onderwerpen waar kinderen mee te maken hebben: veters strikken, bang zijn in het donker, stoer doen, fietsen enz. Bij elk liedje staat behalve de liedtekst, een korte inleiding en grappige, levendige pentekeningen met grijstinten. Op de bijbehorende audio-cd worden de liedjes spontaan gespeeld en gezongen. Van drie liedjes is ook een karaoke-versie opgenomen. De muziek ligt goed in het gehoor. Klein formaat boekje met mooie lay-out en tekst in een duidelijk lettertype. De liedjes zijn een selectie van liedjes uit verschillende kinderconcerten en -voorstellingen. Vanaf ca. 3 jaar.