Easy reading
Néerlandais

Zomerhuis met zwembad

Herman Koch (auteur), Marian Hoefnagel (adaptateur)
Een arts begaat een medische fout, die misschien geen fout is, maar opzet. Bewerking in eenvoudig Nederlands met korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Sujet
Ethiek, Wraak
Titre
Zomerhuis met zwembad
Auteur
Herman Koch
Adaptateur
Marian Hoefnagel
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2011
160 p.
Note
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086961290 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Marc Schlosser is de huisarts van Ralph Meier. Daarnaast wordt de relatie tussen beide gezinnen van dien aard, dat samen optrekken in de vakantie bijna een must wordt. Met de nodige twijfel wordt de relatie tussen de volwassenen en de kinderen wel erg close. Als Ralph overlijdt (voor Marc niet geheel onverwacht), is het de vraag of het Medisch Tuchtcollege de juiste gang van zaken kan achterhalen. Een eigentijds verhaal in de serie 'Leeslicht'. Deze boeken kenmerken zich door een vereenvoudiging van de taal, korte hoofdstukken en zinnen. Zo is het ook voor volwassenen die het lezen niet goed machtig zijn, mogelijk om van moderne volwassen verhalen te genieten. De vorm is vereenvoudigd, de inhoud blijft. Het geheel blijft hier absoluut prettig en vloeiend leesbaar, niet onnatuurlijk of kinderlijk. Met korte verklarende woordenlijst van in het verhaal voorkomende begrippen. Duidelijke druk. Voorzien van het Keurmerk Makkelijk Lezen. B1.

À propos de Herman Koch

CC BY-SA 2.0 - Image by

Herman Koch (né le 5 septembre 1953 à Arnhem) est un romancier et acteur néerlandais. Il est aussi connu pour ses éditoriaux dans le journal de Volkskrant, ainsi que comme réalisateur d'émissions de télévision.

Koch écrit aussi sous le pseudonyme de Menno Voorhof.

De 1990 à 2005, il est acteur et scénariste de la série humoristique Jiskefet diffusée sur VPRO.

Son roman Le Dîner (Het diner) remporte le Prix du public pour un roman néerlandais (Publieksprijs voor het Nederlandse boek) en 2009. Il se vend à plus d'un million d'exemplaires et fournit le sujet aux films Le Dîner (en) et I nostri ragazzi.

Œuvres

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque