Bande dessinée
Néerlandais

De schat van Scharlaken Rackham

Hergé (auteur)

De schat van Scharlaken Rackham

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
De avonturen van Kuifje en Bobbie
24 titels beschikbaar
- De verfilmde avonturen van Kuifje Kufje en het Haaienmeer
- Kuifje doos
9 mini-albums
- Facsimiles Zwart/wit
Kuifje in Cango
Kuifje in Amerika
De sigaren van de farao
De blauwe Lotus
Het gebroken oor
De zwarte rotsen
De scepter van Ottokar
De krab met de gulden scharen
-
Extra subject
Strips (jeugd verhalend)
Titre
De schat van Scharlaken Rackham
Auteur
Hergé
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le trésor de Rackham le rouge
Éditeur
Doornik: Casterman, 1997
61 p. : ill.
ISBN
90-303-2514-3 (paperback) 90-303-2760-X 9789030325147 (paperback)

Commentaires

Uitgeverij Casterman bracht opnieuw enkele facsimile-uitgaven van 'De avonturen van Kuifje' op de markt. Ditmaal gaat het om een tweeluik dat Hergé creëerde rond het klassieke gegeven van de jacht op een schat. Facsimile-uitgaven zijn natuurlijk een prachtig geschenk voor de fanatieke fans van Hergé. De antiquarische oorspronkelijke uitgaven zijn inmiddels immers onbetaalbaar geworden voor de doorsnee stripliefhebber. Nadeel is dan weer dat ook alle onvolkomenheden van de oorspronkelijke druk worden overgenomen. Het is dan ook vooral vanuit historisch oogpunt belangrijk dat van alle Kuifje-albums een facsimile-uitgave zal verschijnen. Je kan bv. de evolutie van het sublieme talent van Hergé bestuderen.

Toch is het opvallend dat deze uitgaven die in 1946-1947 voor het eerst verschenen ook bijna zestig jaar later nog steeds weten te boeien.

Een van de extra pluspunten bij deze twee delen is ook dat Hergé voor het eerst professor Trifonius Zonnebloem laat optreden en dat ka…Lire la suite
Dit op zichzelf staande vervolg op 'Het geheim van de Eenhoorn'* is historisch, omdat kapitein Haddock in dit deel zijn kasteel Molensloot koopt met geld van de voor de eerste maal optredende professor Zonnebloem. De doofheid en vindingrijkheid van deze laatste maken het tot een uitstekend stripverhaalgegeven waar veel omheen te spinnen valt. Het verhaal beschrijft een speurtocht naar een familie(zeerover)schat waarbij Hergé bewijst dat zo'n vertelling niet altijd over schurken en wilde achtervolgingen behoeft te gaan. Een spannend stripboek met een verrassend slot. Hecht en degelijk, qua inhoud en uitvoering. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Hergé

Georges Remi, dit Hergé, né le 22 mai 1907 en Belgique à Etterbeek et mort le 3 mars 1983 à Woluwe-Saint-Lambert, est un auteur de bande dessinée belge, principalement connu pour Les Aventures de Tintin, l'une des bandes dessinées européennes les plus populaires du XXe siècle.

D'abord dessinateur amateur d'une revue scoute, il signe à partir de 1924 ses planches du pseudonyme « Hergé » formé à partir des initiales « R » de son nom et « G » de son prénom. Quelques mois plus tard, il entre au quotidien Le Vingtième Siècle, dont il devient rapidement l'homme providentiel grâce aux Aventures de Tintin. Celles-ci débutent le 10 janvier 1929 dans un supplément du journal d…En lire plus sur Wikipedia