Livre
Néerlandais

Het bloed van de duivel : Meindert Swarteziel

Het bloed van de duivel : Meindert Swarteziel

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
In de zeventiende eeuw worden de broers Meindert en Siebold gescheiden nadat hun moeder als heks op de brandstapel is gezet. Meindert valt in handen van een bendeleider die hem het bloed van de duivel laat drinken. Vanaf ca. 11 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
Het bloed van de duivel : Meindert Swarteziel
Auteur
Henk Van Kerkwijk
Langue
Néerlandais
Édition
2de herschreven dr.
Éditeur
Amsterdam: Elzenga, 2000
171 p.
ISBN
90-6692-300-8

Commentaires

Dit griezelverhaal uit 1973 werd heruitgegeven omdat het uitstekend past in de serie 'De griezelclub bibliotheek'. Het verhaal speelt zich een paar honderd jaar geleden af. Hilda, de moeder van Meindert en Siebold, wordt beschuldigd van hekserij. Net voor de brandstapel wordt aangestoken, ontsnapt Hilda's ziel uit haar lichaam, haar leermeester bewaart de ziel in een fles. Het lichaam van Hilda wordt geroofd door graaf Van Everdingen, de man die haar dwong zwarte magie te beoefenen om zijn vrouw te vermoorden. Hilda's man Waldemar en kinderen moeten vluchten voor Van Everdingen. Die slaagt erin Waldemar en later Meindert van het duivelsbloed te laten drinken en krijgt hen zo in zijn macht. Ze worden inslecht en willen Siebold, de jongste, ook betoveren. Siebold kan ontsnappen. Het verdere verhaal vertelt hoe Siebold keer op keer kan ontsnappen uit de klauwen van de bezetenen, en hoe hij daarbij geholpen wordt door een weduwe en haar vriend, een herbergier.
Er gebeurt veel in dit s…Lire la suite
Dit boek, vol zwarte magie, werd oorspronkelijk in 1973 geschreven. Deze tweede herschreven druk verscheen als deel van De griezelclub bibliotheek. Het boek speelt in de 17de eeuw en begint met het verbranden van een heks, de moeder van Meindert en Siebolt. Nadat beide jongens en hun vader gevlucht zijn, valt Meindert in handen van een bendeleider die hem het bloed van de duivel laat drinken. Deze bendeleider beschikt over de macht van twee weerwolven die de onschuldige Siebolt op het spoor komen, zodat hij geronseld kan worden voor de VOC. Meindert is intussen een nietsontziende machtige piraat geworden. De lezer krijgt in rap tempo een reeks bloedstollende gebeurtenissen te verwerken, waarbij Meindert 'Swarteziel' uiteindelijk het onderspit delft. Een spannend, maar soms moeilijk te volgen verhaal omdat er zoveel namen in voorkomen en er zo'n hoog tempo gevolgd wordt. Doorgewinterde griezelliefhebbers zullen hier waarschijnlijk geen moeite mee hebben. Een verhaal vol verbeeldingskra…Lire la suite