Livre
Néerlandais

Over the edge

Helen Vreeswijk (auteur), Dirk Bracke (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Chris voelt zich alleen sinds de scheiding van zijn ouders. Hij is niet erg populair bij de meisjes. Fien ziet hij als de vrouw van zijn dromen, maar helaas is ze verliefd op zijn beste vriend Ruud. De gefrustreerde jongen is geobsedeerd door seks. Hij besluit hoe dan ook seks te hebben met een meisje dat op Fien moet lijken. Goedschiks of kwaadschiks.
Sujet
Verkrachting
Titre
Over the edge
Auteur
Helen Vreeswijk Dirk Bracke
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2010
389 p.
ISBN
9789022324790 (paperback)

Commentaires

Chris, een jongen van 17, voelt zich alleen sinds de scheiding van zijn ouders. Hij is niet meteen de knapste jongen van zijn klas en is dan ook niet erg populair bij de meisjes. Fien ziet hij als de vrouw van zijn dromen, maar helaas is ze verliefd op zijn beste vriend Ruud.
Het wordt in het begin van Over the Edge al duidelijk hoeveel Chris bezig is met seksualiteit en het fragment waarin erg expliciet beschreven wordt hoe de jongen masturbeert voor het computerscherm, is meteen typerend voor de rest van het boek, dat bol staat van frustratie en geweld. Het hoofdpersonage wordt vrij oppervlakkig neergezet, de nadruk ligt vooral op zijn gewelddadige plannen en de toenemende frustratie in zijn hoofd. De hoofdstukken zijn afwisselend geschreven vanuit het standpunt van Chris, zijn slachtoffers en de rechercheurs. In de stukken waarin het onderzoek beschreven wordt, komt even een auteur naar voren met een grote kennis op het gebied van recherche.
Het realisme in de passages…Lire la suite
Chris (17) is verliefd op Fien, maar zij ziet hem niet staan. De gefrustreerde jongen is geobsedeerd door seks. Hij besluit hoe dan ook seks te hebben met een meisje, dat dan wel op Fien moet lijken. Vanuit Antwerpen gaat hij naar Nederland: daar randt hij een jong meisje aan. Daarna volgen steeds gewelddadigere aanrandingen en verkrachtingen. Al die tijd blijft seks met Fien zijn ultieme wens. De Nederlandse politie ziet al snel de verbanden, maar het duurt even voordat alle zaken samenkomen. De hoofdstukken over Chris en Fien, waarin het perspectief steeds tussen hen wisselt, zijn geschreven door Dirk Bracke. Zeer gedetailleerd beschrijft hij Chris´ daden. De hoofdstukken over het politieonderzoek zijn van Helen Vreeswijk. Het verhaal is spannend: de lezer ziet het net zich rond Chris sluiten. Zijn verhaal zal menig lezer rode oortjes bezorgen, maar de openhartigheid maakt op de volwassen lezer toch een wat geforceerde indruk. Het is de vraag of met name Bracke hier zelf niet 'over …Lire la suite