Daisy
Néerlandais

Loverboys

Helen Vreeswijk (auteur), Lisette Loos (narrateur)
Twee vriendinnen worden verliefd op een jongen, die ze niet willen verliezen, maar die hen in aanraking brengt met prostitutie, criminaliteit, drugs en geweld. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Drugs, Loverboys
Titre
Loverboys
Auteur
Helen Vreeswijk
Narrateur
Lisette Loos  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Durée
09:24:18
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Commentaires

Lisa groeit op in een roerige thuissituatie; ouders gescheiden, moeder met beperkte inkomsten en vaak ruzie. Alles lijkt beter te worden, als ze Mo leert kennen; een mooie jongen, die haar veel cadeautjes en aandacht geeft. Maar hij brengt haar ook in aanraking met allerlei vormen van (jeugd)criminaliteit: diefstal, drugs, geweld en prostitutie. Omdat ze voortdurend bang is om hem kwijt te raken, lijkt ze steeds dieper in de afgrond weg te zakken en de grote vraag is dan ook, hoe ze deze ontwikkeling ten goede kan keren. Dit boek beschrijft op indringende en indrukwekkende wijze de problematiek waar jonge meisjes voor kunnen komen te staan op het moment dat de thuissituatie onvoldoende geborgenheid biedt. Het verhaal is op waarheid gebaseerd en boeit van begin tot eind. Hoewel het boek ruim 300 pagina's telt, zal het toch in zeer korte tijd uitgelezen worden. Paperback. Vanaf ca.14 jaar.

Loverboys

Helen Vreeswijk is in het dagelijkse leven rechercheur bij de politie. Uit haar werk put ze inspiratie voor haar jeugdboeken. ‘Loverboys’ is op het waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van twee doodgewone Nederlandse meisjes - hartsvriendinnen - die verliefd worden op dezelfde, mysterieuze jongen: Mo. Wat ze echter niet weten, is dat Mo een loverboy is, die doelbewust op zoek gaat naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. (Lisa’s ouders zijn gescheiden; Lisa verwijt het haar moeder dat ze het niet erg breed hebben. Kelly’s ouders zijn druk bezig met hun carrière en hebben nauwelijks oog voor hun dochter). Mo overlaadt beide meisjes met cadeau’s en probeert het hun zoveel mogelijk naar de zin te maken. Lisa en Kelly trappen in de val: ze willen alles doen om hem niet teleur te stellen en hem zeker niet verliezen. Handig speelt Mo beide meisjes tegen elkaar uit. Leugens en bedrog volgen elkaar op. Maar Kelly en Lisa zijn bli…Lire la suite