Livre
Néerlandais

Ik voel

Helen Oxenbury (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Een peuter betast allerlei dingen om hem heen, van de poes en de baard van papa tot zijn eigen knuffellap. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Voelen
Extra subject
zintuigen, prentenboeken
Titre
Ik voel
Auteur
Helen Oxenbury
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I touch
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2002
[13] p. : ill.
ISBN
90-257-3619-X

Commentaires

Vierkant hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken en tekeningen in pasteltinten. Een ronde peuter, in zachte kleuren en lijnen getekend, voelt de zachtheid van een poes, ligt op een ronde bal, aait een ruwe baard, hangt een koude regenworm op zijn vinger, lurkt aan zijn doekje en dan is er natuurlijk: water. De bedoeling van het boekje is duidelijk: wel instructief maar niet nadrukkelijk aanwijzen en benoemen. Beleven, ondergaan, verschillen voelen staan centraal. Om samen in huis en tuin op te zoeken en aan te raken. Geschikt voor peuters van 1,5 tot 3 jaar. Ook te gebruiken op crèche of peuterspeelzaal, al is het door de geringe omvang van het boekje slechts geschikt voor een één op één situatie. Deel uit een serie van vier*.

À propos de Helen Oxenbury

Helen Oxenbury est une autrice et illustratrice de littérature jeunesse, née en Angleterre en 1938.

Biographie

Helen Oxenbury a étudié à Londres dans des écoles d'art prestigieuses comme la Ipswich School of Art ou la Central School of Arts and Crafts.

En 1960, elle commence sa vie professionnelle en créant des décors de théâtre à Colchester en Angleterre, puis à Tel-Aviv en Israël en 1961.

En 1964, elle se marie à John Burningham.

Son premier livre, Numbers of Things, est publié en 1968 aux États-Unis.

Dans les années 1980, Helen Oxenbury crée Léo et Popi, œuvre adaptée par Marie-Agnès Gaudrat pour le magazine Popi édité par Bayard Jeunesse.

Sa carrière sera récompensée à maintes reprises. En 1992, elle reçoit le British Book Award dans la catégorie Illustrated Children's Book of the Year.

En 2020, elle est l'artiste sélectionnée pour représenter son pays, le…En lire plus sur Wikipedia