Livre
Néerlandais

Ik hoor

Helen Oxenbury (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Een peuter hoort het geluid van allerlei dieren en voorwerpen om zich heen, maar ook zijn kleine zusje. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Horen
Sujet supplémentaire
geluid, Dierengeluiden, zintuigen, prentenboeken
Titre
Ik hoor
Auteur
Helen Oxenbury
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I hear
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2002
[13] p. : ill.
ISBN
90-257-3620-3

Commentaires

Allerlei bronnen van geluid die in het dagelijkse leven van een jong kind kunnen voorkomen zijn afgebeeld in dit kleine, vierkante prentenboekje met dik kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. De tekeningen zijn eenvoudig en staan op een witte achtergrond. Op de ene bladzijde staat de bron van een geluid, bijvoorbeeld een hond, de regen, de telefoon, en op de tegenoverliggende bladzijde produceert deze bron geluid terwijl er een kindje naast staat dat duidelijk op het geluid reageert. Het drukt zijn oor tegen het horloge van opa, houdt zijn hand over zijn oor tegen het blaffen van een hond. Onderaan de bladzijde staat steeds in een grote schreefloze grijze letter de naam van de geluidsbron. De illustraties zijn in zachte potloodlijnen en ingekleurd met warme aquareltinten. Het boekje nodigt uit tot samen kijken, geluiden nadoen, en praten met jonge kinderen over de geluiden in de wereld om hen heen. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een serie van vier*.

À propos de Helen Oxenbury

Helen Oxenbury est une autrice et illustratrice de littérature jeunesse, née en Angleterre en 1938.

Biographie

Helen Oxenbury a étudié à Londres dans des écoles d'art prestigieuses comme la Ipswich School of Art ou la Central School of Arts and Crafts.

En 1960, elle commence sa vie professionnelle en créant des décors de théâtre à Colchester en Angleterre, puis à Tel-Aviv en Israël en 1961.

En 1964, elle se marie à John Burningham.

Son premier livre, Numbers of Things, est publié en 1968 aux États-Unis.

Dans les années 1980, Helen Oxenbury crée Léo et Popi, œuvre adaptée par Marie-Agnès Gaudrat pour le magazine Popi édité par Bayard Jeunesse.

Sa carrière sera récompensée à maintes reprises. En 1992, elle reçoit le British Book Award dans la catégorie Illustrated Children's Book of the Year.

En 2020, elle est l'artiste sélectionnée pour représenter son pays, le…En lire plus sur Wikipedia