Livre
Néerlandais

Een prins voor prinses Maai

Heidi Walleghem (auteur), Jan De Kinder (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Prinses Maai mag van haar vader één vriend kiezen. Nuin denkt geen kans te hebben, want hij is niet sterk of slim. Maar hij heeft een hond die hem helpt. Vanaf ca. 7 jaar, voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Een prins voor prinses Maai / Heidi Walleghem ; met tek. van Jan de Kinder
Auteur
Heidi Walleghem
Dessinateur
Jan De Kinder
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-5838-131-5

Commentaires

Nuin en zijn hondje Bono willen dolgraag naar het feest in het paleis van de koning. Prinsesje Maai zal een vriendje uitkiezen om mee te spelen. Veel kans geeft Nuin zichzelf niet; Pablo, de slimste jongen van de klas, zal er ook zijn en Enzo is met zijn blonde haren en blauwe ogen wellicht de knapste jongen van het feest. Toch waagt ook Nuin zich in de wedstrijd. Een aantal dieren geven hem bruikbare tips om bij prinsesje Maai in de smaak te vallen. Heel eventjes dreigt het fout te lopen, maar uiteindelijk wordt Nuin natuurlijk de uitverkorene.

Dit is een stereotiep fantasieverhaaltje met sprekende dieren, een koning en een prinsesje dat zich verveelt. Het slot klinkt erg prekerig. De tekeningen van Jan de Kinder zijn grappig en speels.

[Anita Wuestenberg]
Omdat prinses Maai eenzaam is en zich verveelt, organiseert haar vader, de koning, een feest voor haar in het paleis. Alle kinderen worden uitgenodigd en prinses Maai mag één vriend uitkiezen. Nuin denkt dat hij geen kans maakt omdat hij niet slim, rijk, sterk en mooi is. Zijn hond Bono en de tips van diens dierenvrienden zorgen ervoor dat prinses Maai toch voor Nuin kiest. Want hij is de enige die zich zo heeft uitgesloofd voor haar en haar aan het lachen kreeg. Vlot geschreven, eenvoudig woordgebruik (behalve 'dieperik', blz. 33). Korte hoofdstukjes, korte enkelvoudige en samengestelde zinnen. Elke zin begint op een nieuwe regel. Langere woorden of woordcombinaties worden door een streepje gescheiden (bult-rug-wal-vis, bibber-bang-gezicht). De eenvoudige nonchalante sfeervolle zwartwitillustraties (pen/waterverf) sluiten goed aan bij de tekst. Ze variëren in grootte van heel klein tot paginagroot. Grote letter, ruime bladspiegel, stevig papier en bindwerk. Goed bruikbare leesoefenst…Lire la suite