Bande dessinée
Néerlandais

Pol en Doortje gaan scheiden

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur), François Corteggiani (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Pol heeft tickets kunnen bemachtigen voor een belangrijke match, maar hij heeft de tickets in de zak van zijn broek laten zitten. Wanneer Doortje de broek in de was gooit, blijft er niks meer over van de tickets. Pol is razend. Tot overmaat van ramp komt Doortjes moeder er zich mee bemoeien. De zaak loopt verder uit de hand en Doortje zet Pol aan de deur. De Kampioenen zien het al aankomen: dit za
Sujet
Voetbal
Titre
Pol en Doortje gaan scheiden
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Antécédent bibliographique
François Corteggiani
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2017
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002263286 (paperback)

Commentaires

Als Pol de Tremmerie merkt dat zijn ticket voor een belangrijke voetbalwedstrijd zoek is, krijgt zijn vrouw Doortje er de schuld van. Daar komt nog bij dat de moeder van Doortje onverwachts komt logeren en aandringt op een echtscheiding. Pol wordt uit zijn huis gezet en vindt een voorlopig onderkomen bij voorzitter Boma van F.C. de Kampioenen. Als uiteindelijk blijkt dat zowel Pol als Doortje dezelfde advocaat geraadpleegd hebben en eigenlijk helemaal niet willen scheiden, valt alles weer in de vertrouwde plooien. Dit 96ste album uit de serie zit vol leuke, grappige vondsten en voert enkele hoofdpersonages op uit de in Vlaanderen nog altijd immens populaire tv-reeks 'De Kampioenen'.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

  • Charles Quint, CBBD - La Poste belge, Philabédé, février 2000
    Scénario et dessin : Hec Leemans - …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions