Bande dessinée
Néerlandais

Omnibus. 4

Hec Leemans (auteur), François Corteggiani (scénariste), Swerts (dessinateur)
In deze omnibus zitten de volgende verhalen van Markske: De verdwijning van Oma Boma (16), Het uur van de jakhals (17), De spoken van de doedelzak (18), De schaduw van Fantomark (19) en De rally van Monte Cacao (20).
Contenu
De verdwijning van oma Boma
Het uur van de jakhals
De spoken van de doedelzak
De schaduw van Fantomark
De rally van Monte Cacao
Titre
Omnibus. 4
Auteur
Hec Leemans
Scénariste
François Corteggiani
Dessinateur
Swerts 1966- Vanas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
[160] p. : ill.
ISBN
9789002267611 (paperback)

Commentaires

Sinds 2011 is de bekende strip (en tv-serie) 'FC de Kampioenen' in beide media opgevolgd door de al even succesvolle spin-off 'Vertongen & Co'. De hoofdpersoon, de onhandige Markske Vertongen, belandt in ieder deel zijns ondanks weer in netelige situaties. Gelukkig krijgt hij telkens hulp van zijn dochter Paulien, de kordate Oma Boma en de slimme politie-inspecteur Porei. Ook zijn hond Balthazar vervult een rol. Elk verhaal is goed voor een half uur kolderiek vermaak. Strip in de traditie van onder andere 'Kiekeboe', 'Jommeke' en uiteraard de al eerder genoemde reeks. Karikaturale tekeningen, frisse inkleuring. Het schrijven van een simpel maar redelijk goed lopend verhaal is de ervaren scenarioschrijver Leemans wel toevertrouwd. Vanaf een jaar of 10. De delen zijn alle afzonderlijk leesbaar. Omnibus met de delen 16 t/m 20.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans la province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions