Bande dessinée
Néerlandais

Oma Boma

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus

Boma's moeder komt op bezoek! De kranige dame is vast besloten om zich intens te bemoeien met het privé-leven van haar zoon. Om te beginnen moet hij breken met Mariah, zijn vriendin, die volgens mama niet geschikt is. Ze ziet meer in Carmen of Pascale. Al snel stuurt ze dan ook aan op een huwelijk met Pascale. Markske, die gelooft dat de zaak beklonken is, vertelt rond dat Boma en Pascale gaan

Sujet
Voetbal
Titre
Oma Boma
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2012
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002215032 (paperback)

Commentaires

De voorzitter van de maffe voetbalclub 'F.C. De Kampioenen' moet zo langzamerhand maar eens in het huwelijksbootje stappen, vindt zijn moeder. 'Oma Boma' zorgt met haar onaangekondigde bezoek voor heel wat opschudding. Een erg leuke strip, maar het feit dat hier een heuse seriemoordenaar als vorm van amusement wordt gepresenteerd, zullen toch veel gevoelige lezers (lezertjes?) als schokkend, ja zelfs ongepast ervaren. Voor wie zich hieraan niet stoort, valt er heel wat af te lachen.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions