Bande dessinée
Néerlandais

Kampioenen aan zee

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Genre:

Het voetbalseizoen is voorbij en Boma vindt dat de kampioenen een vakantie verdiend hebben. Hij regelt voor hen een vakantie en belooft alles te betalen. De vakantiebestemming valt tegen: een miezerige camping vlakbij een luchthaven. Boma zelf logeert in een poepchique hotel met zijn vriendinnetje Mariah, wat Pascale natuurlijk helemaal niet bevalt. De kampioenen weten niet dat het nog erger wo

Sujet
Voetbal
Titre
Kampioenen aan zee
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2012
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002211607 (paperback)

Commentaires

Een strip maken naar een bepaalde televisieserie heeft het voordeel dat de scenarist geen nieuwe personages of karakters moet bedenken. De fans zouden het hem zelfs kwalijk nemen moesten de stripfiguren zich anders gedragen dan hun vertrouwelingen op het scherm. Iedereen kan gerust zijn: de kampioenen blijven de kampioenen, ook op papier. Dit betekent niet dat iedereen als twee druppels water op zijn of haar televisie-personage lijkt, vooral de vrouwen, maar ook Xavier, hebben een ver familielid afgevaardigd.

Het verhaal is opgebouwd als een aflevering van F.C. De Kampioenen: een prettige gebeurtenis die uiteindelijk niet zo prettig blijkt te zijn (een vakantie aan zee), Boma die zijn vrienden voor de zoveelste maal gebruikt om er zelf financieel beter van te worden, een stel tegenstanders die roet in het eten komen gooien en eind goed, bijna al goed. Weinig verrassingen, weinig vernieuwend, maar dat zal niet de eerste bedoeling van deze strip geweest zijn. Leemans pikt zijn gr…Lire la suite
In België is het nog steeds een succesvolle televisieserie en dat zullen de stripalbums waarschijnlijk ook zijn. Amusante typisch Vlaamse verhalen in een karikaturale vorm. Geen opzienbarende tekeningen met in het oog springende lay-out en uitgebreide teksten, maar een simpel verhaal verteld in goed te volgen teksten. In dit album trakteert Boma (de worstenfabrikant) de Kampioenen op een weekje aan zee. Alle hoofdpersonen uit de serie komen terecht op een sta-caravancamping pal bij een vliegveld, en ja, er zit een addertje onder het gras, ze moeten inferieure worsten verkopen aan de kust. Dit leidt tot ruzie met de leveranciers van de worsten: de maffia uit het oosten. Flauwe grapjes die kenmerkend zijn voor de serie. Heel onschuldig en af en toe grappig, maar erg op de Vlaamse markt gericht.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions