Bande dessinée
Néerlandais

Het gouden bolleke

Hec Leemans (scénariste), Wim Swerts (dessinateur), Vanas (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
FC De Kampioenen stelt voor : VERTONGEN EN C°, een nagelnieuwe stripreeks van Standaard Uitgeverij met in de hoofdrollen Markske, Paulientje, inspecteur Porei en Oma Boma… en natuurlijk de onafscheidelijke vriend van Paulien: Balthazar de hond. Hec Leemans schrijft de scenario's en voor het tekenwerk werd beroep gedaan op de tekenaars Vanas en Swerts.  Vertongen en C° is zondermeer een reeks die d
Titre
Het gouden bolleke
Scénariste
Hec Leemans
Dessinateur
Wim Swerts Vanas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2011 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789002246883 (paperback)

Commentaires

Het 'gouden bolleke' (zie titel) is de Fiat 500 van Mark Vertongen die er zijn vrouw Bieke mee naar de luchthaven heeft gebracht. Terwijl hij zijn dochtertje zoekt, die even weggelopen is, heeft een gangster, die ziet hoe zijn broer gearresteerd wordt, een reistas met gestolen goud in het autootje verstopt. De man wil zijn buit terug en er ontstaat een dolle achtervolging tot aan de Belgische kust. Het kon niet uitblijven: na het succes van 'F.C. De Kampioenen' op televisie in eindeloze herhalingen, in een hele reeks dvd's en een serie strips is er nu het eerste deel van een spin-off in stripvorm, met als hoofdpersonage Mark(ske), de naïeve, onhandige onnozelaar van het gezelschap. Dit eerste verhaal heeft een leuk scenario, waarin enige humor niet ontbreekt. De personages die ook in de televisieserie voorkomen, zijn herkenbaar getekend. De simpele verhaallijn zal ook de lezer die niet vertrouwd is met de televisieserie en iets oudere kinderen kunnen aanspreken.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions