Bande dessinée
Néerlandais

De ontsnapping van Sinterklaas

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus

Dimitri De Tremmerie, die in de gevangenis verblijft, kan zich daar nuttig maken. Hij herstelt en onderhoudt de auto van de directeur. Deze auto zal gebruikt worden door Sinterklaas, die de gevangenis met een bezoekje komt verblijden.

De celmaat van DDT, Archie Slecht, ziet daarin een gelegenheid om te ontsnappen. Op een onbewaakt ogenblik slaat Archie Sinterklaas en Zwarte Piet neer en

Sujet
Voetbal
Titre
De ontsnapping van Sinterklaas
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Antwerpen]: Standaard, 2015
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002212116 (paperback)

Commentaires

Tiende deel in een serie stripverhalen over een groepje enigszins onnozele vrienden die allen lid zijn van dezelfde voetbalclub. Het is sinterklaastijd en verschillende Kampioenleden worden gevraagd om op diverse plaatsen voor Sinterklaas te spelen. Dit loopt vreselijk uit de hand wanneer ze elkaar tegenkomen en ook nog geconfronteerd worden met twee als Sint en Piet verklede, ontsnapte gevangenen en met de echte Sinterklaas. Flauw-komische strip; de vrij grof getekende illustraties zijn in primaire, felle kleuren ingekleurd. De tekst staat in duidelijke letters in ballonnen bovenaan in de illustraties. Voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassen liefhebbers van dit genre.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans la province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Hec Leemans naît le 28 janvier 1950 à Tamise. Hec Leemans suit une formation de peinture et dessin à l'Académie des beaux-arts de Dendermonde. Il débute à l'âge de 19 ans la série Brian Howell sur un scénario de Sylvain Polfliet dans le quot…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions