Bande dessinée
Néerlandais

De Kampioenen maken ambras

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Genre:

Het komt in het café tot een hoogoplopende ruzie tussen voorzitter Boma en Pol De Tremmerie, de trainer van de Kampioenen. De aanleiding is de zoveelste minderwaardige ploeg waartegen de Kampioenen moeten spelen. Pol is het beu.

In de loop van de ruzie worden pijnlijke herinneringen opgehaald aan alle bizarre ploegen die op de veld van de Kampioenen de revue gepasseerd zijn... Bieke vindt

Sujet
Voetbal
Titre
De Kampioenen maken ambras
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
[Antwerpen]: Standaard, 2010
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002236594 (paperback)

Commentaires

'F.C. De Kampioenen' is een komische Vlaamse televisieserie rond spelers, trainer en voorzitter van een slecht presterende café-voetbalploeg. In 1997 besloot men ook een stripreeks te maken. In dit deel 61 komt het in het café tot een ruzie tussen voorzitter en trainer van de Kampioenen. Pijnlijke herinneringen worden opgehaald aan alle bizarre ploegen tegen wie de Kampioenen speelden, zoals hondenliefhebbers, eenbenigen, gevangenen geketend aan bewakers en een vrouwenteam. Vanaf 1969 is scenarist/tekenaar Hec Leemans bezig. Zijn grootste succes is de serie Bakelandt. Hij neemt in 'F.C. De Kampioenen' zowel het scenario als het tekenen voor zijn rekening. Absurde Vlaamse humor.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans la province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Hec Leemans suit une formation de peinture et dessin à l'Académie des beaux-arts de Dendermonde. Il débute à l'âge de 19 ans la série Brian Howell sur un scénario de Sylvain Polfliet dans le quotidien flamand Het Volk. Pendant son service militaire, en 1972, il anime Jager Janssens en succédant à Merho dans la revue militaire Sha…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions