Bande dessinée
Néerlandais

De fileclown

Hec Leemans (scénariste), Swerts (dessinateur), Vanas (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Titre
De fileclown
Scénariste
Hec Leemans
Dessinateur
Swerts 1966- Vanas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789002251719 (paperback)

Commentaires

'Vertongen & Co' is een Belgische stripreeks die is begonnen in 2011. De reeks wordt getekend door Wim Swerts en Luc Van Asten. Hec Leemans verzorgt de scenario's. De stripreeks is als spin-off van 'F.C. De Kampioenen' uitgebracht. In dit vijfde deeltje* heeft Mark eindelijk een baan als clown op kinderfeestjes. Op weg naar een feestje raken hij en Paulien verstrikt in een file. Even daarvoor zijn uit de gevangenis enkele boeven ontsnapt in clownspakken die ze tijdens een feestje waar enkele clowns kwamen optreden, hebben gestolen. Maar nu zitten ook zij vast in de file in een gestolen auto. En ook de politie, die de achtervolging heeft ingezet, komt in de file terecht. De vele clowns met de politie in de achtervolging leveren slapstickachtige scènes op zoals ook in de Comedy Capers-films. Omdat de dynamiek van de film ontbreekt, komt dat in deze strip niet tot zijn recht. De vele taalgrapjes maken wel het een en ander goed. Alles met elkaar komt de absurditeit toch wat flauw over.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans la province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Hec Leemans suit une formation de peinture et dessin à l'Académie des beaux-arts de Dendermonde. Il débute à l'âge de 19 ans la série Brian Howell sur un scénario de Sylvain Polfliet dans le quotidien flamand Het Volk. Pendant son service militaire, en 1972, il anime Jager Janssens en succédant à Merho dans la revue militaire Sha…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions