DVD
Anglais

Unbroken : path to redemption

Harold Cronk (directeur), Laura Hillenbrand (antécédent bibliographique), Samuel Hunt (acteur)
Voormalig Olympisch hardloper Louie Zamperini lijdt zwaar onder de herinneringen aan zijn krijgsgevangenschap in Japan. Onder invloed van zijn vrouw vindt hij in het geloof de kracht tot vergeving.
Extra subject
Biografische film
Titre
Unbroken : path to redemption
Directeur
Harold Cronk
Antécédent bibliographique
Laura Hillenbrand
Acteur
Samuel Hunt Merritt Patterson
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 94 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Frans, Duits Vervolg op Unbroken / Angelina Jolie (2014)
EAN
5053083164010

Commentaires

Regisseur Harold Cronk (God’s not dead) maakt een vervolg op de film ‘Unbroken’* (2014) van Angelina Jolie naar het boek van Laura Hillenbrand. Louis Zamperini (Samuel Hunt) wordt geboren in New York als zoon van Italiaanse immigranten. In 1936 doet hij mee aan de Olympische spelen, in 1943 crasht hij met een bommenwerper in de Stille Oceaan en belandt in een Japans krijgsgevangenkamp, waar hij het doelwit is van een sadistische kampcommandant. Na de oorlog lijdt Louis aan een oorlogstrauma, raakt aan de drank en hoopt op wraak. Onder invloed van zijn vrouw Cynthia (Merritt Patterson) bezoekt hij evangelisatiebijeenkomsten van Billy Graham en vindt daardoor rust en de kracht om de Japanse bewakers te vergeven. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) schrijft: ‘Path to Redemption overestimates the power of its inspirational real-life story, settling for a dull drama that too often preaches to the choir.’ De recensent van Dove (dove.org) vindt dat de film een duidelijk verhaal vertelt over…Lire la suite