DVD
Anglais

The mortal instruments : city of bones

Harald Zwart (directeur), Cassandra Clare (antécédent bibliographique), Atli Örvarsson (compositeur)
Het leven van Clary (15) verandert drastisch wanneer ze in een club getuige is van een moord. Ze ontdekt dat de dader een schaduwjager is, een jager op demonen. Dan verdwijnt Clary's moeder. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
The mortal instruments : city of bones
Directeur
Harald Zwart
Antécédent bibliographique
Cassandra Clare
Compositeur
Atli Örvarsson
Acteur
Lily Collins Lena Headey Jamie Campbell Bower Robert Sheehan
Langue
Anglais
Éditeur
E One, [2014]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
ca. 125 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8713045237738

Commentaires

Amerikaanse fantasy-tienerfilm uit 2013 van regisseur Harald Zwart (Karate Kid), gebaseerd op het succesvolle boek* van tienerboekenschrijfster Cassandra Clare. In de hoofdrol Lily Collins en Jamie Campbell (Twilight Saga). Clary is tijdens een bezoek aan een club de enige getuige van een gruwelijke moord. Een van de daders achtervolgt haar en stelt zich aan haar voor als een schaduwjager, genaamd Jace. Schaduwjagers zijn half-mens en half-engel en voeren al eeuwen een onzichtbare oorlog tegen de demonen in de wereld. Als ook Clary schaduwjagersbloed blijkt te hebben en haar moeder wordt ontvoerd, is het aan Clary om uit te zoeken welke duistere macht hier achter zit. Floortje Smit (Volkskrant 22-8-'12) geeft 2 (van 5) sterren: 'Toch begint het veelbelovend: de dialogen klinken soms prettig spottend (...). Maar dan stapelen de gebeurtenissen en gevechten zich op, worden de emoties eendimensionaal en de romantiek zompig.' Ook André Waardenburg (NRC 21-8-'13) geeft 2 (van 5) bolletjes: …Lire la suite

À propos de Harald Zwart

CC BY-SA 2.0 - Image by Ian Smith from London, England

Harald Zwart est un réalisateur néerlando- norvégien né le 1er juillet 1965.

Filmographie

  • 1998 : Hamilton
  • 2001 : Divine mais dangereuse (One Night At McCool's)
  • 2003 : Cody Banks, agent secret (Agent Cody Banks)
  • 2008 : Long Flat Balls II
  • 2009 : La Panthère rose 2 (The Pink Panther 2)
  • 2010 : Karaté Kid (The Karate Kid)
  • 2013 : The Mortal Instruments : La Cité des ténèbres (The Mortal Instruments: City of Bones)
  • 2017 : Le 12e homme (Den 12. mann)

Liens externes

Ressources relatives à l'audiovisuel :