Een norse man heerst over het woonerf waar hij tientallen jaren met zijn vrouw woonde, alsof het van hem is totdat er nieuwe bewoners komen die kans zien om door zijn pantser te breken.
Titre
Een man die Ove heet / written and directed by Hannes Holm
Autre titre
A man called Ove
Directeur
Hannes Holm
Antécédent bibliographique
Fredrik Backman
Compositeur
Gaute Storaas
Acteur
Rolf Lassgård Bahar Pars Filip Berg Ida Engvoll
Titre uniforme
En man som heter Ove
Langue
Suédois
Éditeur
September Film, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
112 min.
Note
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836862922
mooov

Commentaires

Tragikomedie naar het boek van Frederick Backman* met Rolf Lassgård (Wallander; Den fördömde). De 59-jarige Ove is een norse man die er streng op toe ziet dat iedereen zich houdt aan de regels van het woonerf waar hij mede-oprichter van is. Zijn vrouw is overleden, hij is zijn baan bij de spoorwegen kwijtgeraakt en doet verschillende pogingen om zelfmoord te plegen. Zijn nieuwe buurvrouw, een hoogzwangere Iraanse vrouw die met haar Zweedse man en twee dochters naast hem komt wonen weet hem door haar levenslust langzaam uit zijn schulp te trekken. De recensenten geven 3 - 3 1/2 ster. Floortje Smit (Volkskrant 23-6-'16): '(...) Hetzelfde geldt voor de meest cynische bioscoopganger: ook die kan bijna niet anders dan zich uiteindelijk gewonnen geven. Dat ligt vooral aan de toon van deze tragikomedie. Regisseur Hannes Holm, die de Zweedse gelijknamige bestseller bewerkte voor film, voegt precies de juiste dosis zachtaardigheid toe. (...) ook de rest van de cast doseert precies goed (...) J…Lire la suite

À propos de Hannes Holm

CC BY-SA 4.0 - Image by Frankie Fouganthin

Hannes Martin Holm, né le 26 novembre 1962 à Lidingö, est un réalisateur et scénariste suédois. Il a réalisé l'essentiel de ses films avec Måns Herngren.

Filmographie

Au cinéma

  • 1983 : Interrail
  • 1995 : One in a Million (En på miljonen)
  • 1997 : Adam & Eva (en)
  • 2000 : Det blir aldrig som man tänkt sig (en : Things Never End Up Like You've Planned)
  • 2002 : Klassfesten (en : The Class Reunion)
  • 2006 : Varannan vecka (en : Every Other Week)
  • 2007 : Underbar och älskad av alla (en : Wonderful And Loved By Everyone)
  • 2010 : Himlen är oskyldigt blåEn lire plus sur Wikipedia