Als een psychologe haar twijfels heeft over het toekennen van onbegeleid verlof aan een zedendelinquent ontstaat tussen hem en haar een machtsspel.
Titre
Instinct / directed by Halina Reijn ; written by Halina Reijn [e.a.]
Directeur
Halina Reijn
Scénariste
Esther Gerritsen
Acteur
Carice Van Houten Marwan Kenzari
Langue
Néerlandais
Éditeur
September Film, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
94 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels, Frans
EAN
8718836864483
mooov

Commentaires

Nederlandse thriller (2019), regiedebuut van actrice Halina Reijn, geschreven met Esther Gerritsen. Met Carice van Houten (Zwartboek, Brimstone) en Marwan Kenzari (Aladdin, What happened to monday). Een ervaren psychologe gaat in een tbs-kliniek werken, waar een zedendelinquent na vijf jaar behandeling wellicht op onbegeleid verlof mag. Het behandelteam is enthousiast, maar zij vertrouwt hem niet. Hij probeert haar te manipuleren wat uitloopt op een machtsstrijd. Beoordeling IMDb: 6,3. Remke de Lange (Trouw 26-9-’19): ‘Spanning genoeg, maar niet alles valt op zijn plek’ (3 sterren). Peter de Bruijn (NRC 27-9-’19): ‘weet Halina Reijn het beste uit de acteurs te halen (…) Reijn komt weg met hier en daar haperend realisme en soms wat bedachte dialogen, omdat de film zowel filmisch als psychologisch grotendeels wèl overtuigt’ (4 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 25-9-’19): ‘zelfverzekerd, intrigerend en knap opgebouwd (...) Carice van Houten en Marwan Kenzari huiveringwekkend goed' (4…Lire la suite

À propos de Halina Reijn

CC BY 3.0 - Image by nummer19 management

Halina Reijn est une actrice néerlandaise née le 10 novembre 1975 à Amsterdam (Pays-Bas).

Biographie

Elle fut étudiante à l'Académie de théâtre de Maastricht.

Filmographie

Actrice

  • 1999 : De trein van zes uur tien (téléfilm)
  • 2001 : Îles flottantes (nl)
  • 2001 : Zus & Zo : Bo Mendes
  • 2002 : Villa des roses
  • 2002 : De Afrekening
  • 2002 : Flicka
  • 2002 : Moonlight
  • 2003 : Grimm
  • 2003 : X & the Wildmen
  • 2003 : En lire plus sur Wikipedia