Livre
Néerlandais

Honden manieren leren : praktische gids voor wanhopige baasjes

Gwen Bailey (auteur)

Honden manieren leren : praktische gids voor wanhopige baasjes

Honden manieren leren Praktische gids voor wanhopige baasjes - Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond overmatig blaft? - Wat kan ik doen als mijn huisdier agressief is? - Is er een middel tegen de wagenziekte van mijn hond? - Waarom zit mijn puppy achter katten aan? In dit boek geeft Gwen Bailey, die 14 jaar ervaring als specialist in dierengedrag heeft, antwoord op deze en vele andere vragen en geeft
Sujet
Honden
Extra subject
Honden ; psychologie
Titre
Honden manieren leren : praktische gids voor wanhopige baasjes
Auteur
Gwen Bailey
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
's-Graveland: Fontaine, 2007
127 p. : ill.
ISBN
9789059562332

Commentaires

Iedereen kent ze wel: de honden die met hun baasjes gaan wandelen of die als gek beginnen te blaffen van zodra je hun tuin of voordeur nadert. Voor eigenaars van dit soort honden heeft Gwen Bailey Honden manieren leren geschreven. De ondertitel zegt het helemaal: 'Praktische gids voor wanhopige baasjes'.

De inleiding begint weinig hoopgevend: "Hebt u een hond? Dan staat het min of meer vast dat u vroeg of laat met gedragsproblemen van uw viervoeter te maken krijgt." Bailey benadrukt ook het belang van probleemoplossend werken: de onderliggende reden van problematisch gedrag moet ontdekt worden. Symptoombestrijding alleen leidt niet tot blijvende gedragsveranderingen.

In de acht daaropvolgende hoofdstukken behandelt Gwen Bailey evenveel soorten ongewenst gedrag. De meeste aandacht wordt besteed aan 'alleen thuis', 'problemen rondom seks', 'agressie tegen andere honden', 'puppyproblemen' en 'problemen met opjaaggedrag'.

Na de omschrijving van het probleem vol…Lire la suite
Gwen Bailey heeft al diverse andere opvoedkundige hondenboeken op haar naam staan. Ook dit boek staat weer in het teken van het opvoeden van de hond, in die zin dat die opvoeding niet helemaal of helemaal niet goed is gegaan. De hond vertoont agressie, kan niet alleen thuis zijn, heeft puberteitsproblemen, blaft constant of jaagt achter alles aan. Het zijn deze en andere alledaagse problemen die aan bod komen, maar die wel goed aangepakt moeten worden: manieren leren. Als specialist in dierengedrag, geeft de auteur voor elk genoemd probleem een oplossing, maar in een zodanige vorm dat de opvoeder ook het hoe en waarom van het probleem en de oplossing begrijpt. Behalve de beschrijving en de behandeling van het probleem, wordt in vragen en antwoorden dieper ingegaan op specifieke situaties uit de praktijk. Ondanks dat dit boek het zoveelste is in een lange rij van opvoedboeken voor honden, heeft het daarmee een originele probleembenadering. De tekst is helder en duidelijk en de kleurena…Lire la suite