Livre
Néerlandais

Kadavergedaver

Guy Didelez (auteur)

Kadavergedaver

Public cible:
9-11 ans et plus
Een saai dorp wordt opgeschrikt door een vreselijk onweer met griezelige gevolgen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Kadavergedaver
Auteur
Guy Didelez
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2003
103 p.
ISBN
90-59320-65-4

Commentaires

Een aantrekkelijke cover en een uitnodigende flaptekst zetten aan om dit boek te lezen. Het verhaal begint met een situering; donder en bliksem op een kerkhof. Het ideale begin voor een griezelverhaal.

Eén voor één worden zowel de verschillende personages als de verschillende locaties naar voren gebracht. Eerst zijn er de skeletten, of de familie Graf-Zerk, die op het kerkhof wonen, daarnaast ontmoeten we Boris en Joris in de tuin van het kasteel. Ondertussen zitten er ook heel wat klanten in Café Plezante Hoek en maken de ouders op het kasteel zich klaar om te vertrekken. Oma zal op Lara en Maarten passen. We krijgen ook een beeld van wat zich op het politiekantoor afspeelt. Agent Albert moet uitvoeren wat zijn overste hem opdraagt, ook al heeft hij last van darmkrampen.

Het verhaal is als een scenario opgebouwd: de titel van elk hoofdstuk geeft de plaats- en de tijdsaanduiding. Een aantal zaken verlopen gelijktijdig en daarom zijn deze verwijzingen zeker niet overbodig…Lire la suite
Deel uit de serie Bibberboeken. Het kleine dorpje Nederoverachteronderbeek is een erg saai dorp, waar nooit veel gebeurt. Maar tijdens een vreselijk onweer begint het dorp te schudden op zijn grondvesten en spelen skeletten een belangrijke rol. Een spannend verhaal met veel onzinnige dingen, waarvan je moet houden bij griezelverhalen: pratende skeletten, botjes op het kerkhof met veel modder en slijm en kerkklokken om middernacht. Veel (afwijkende) spreektaal met uitdrukkingen als 'okidoki' het verhaal versieren. Dertig korte hoofdstukken, waarvan er 27 hoofdstukken zich tussen 19.00 uur en 20.00 uur afspelen. Er zijn geen illustraties, behalve aan het einde van het verhaal een foto van doodshoofden en een zeer aantrekkelijke, griezelige illustratie op de voorkant. Een aardig verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van griezelverhalen.