Livre
Néerlandais

Polleke

Guus Kuijer (auteur), Alice Hoogstad (dessinateur)
Het enige rustpunt in het leven van de 11-jarige Polleke zijn de weekenden bij opa en oma, zeker als ze niet meer mag omgaan met Mimoen, haar Marokkaanse vriendje, omdat zijn ouders dat niet goed vinden. Vanaf ca. 10 jaar.
Contient
Titre
Polleke
Auteur
Guus Kuijer
Dessinateur
Alice Hoogstad
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2005
486 p. : ill.
ISBN
9789045100555

Commentaires

Rond auteur Guus Kuijer was het een aantal jaren stil, toen hij in 1999 met het eerste deel van een serie kwam over Polleke, dat meteen goed was voor een Gouden Griffel. In rap tempo volgden er nog vier delen, waarvan er enkele eveneens bekroond werden. Hoewel los van elkaar te lezen zal iedereen die eenmaal een deel gelezen heeft, alles willen weten over Polleke, haar moeder die met de meester trouwen gaat, Spiek, haar vader die in de esoterie verdwaald lijkt en in een soort jurk rondloopt, Mimoen, haar vriendje, die met haar beste vriendin gezoend heeft, en opa en oma, met wie Polleke een fijne band heeft. Daarom is het een goed idee dat ter gelegenheid van de verfilming van de Polleke-boeken de vijf delen zijn gebundeld in een dikke paperback met een filmfoto op de omslag. De film met o.a. Halina Reijn als moeder en Daan Schuurmans als vader gaat 11 oktober in première. Gebleven zijn de zwartwittekeningen van Alice Hoogstad. Levendig ik-verhaal, waarin op een nuchtere, geloofwaardi…Lire la suite

À propos de Guus Kuijer

Guus Kuijer (prononciation : [ɣys ˈkœyər]), né le 1er août 1942 à Amsterdam, est un auteur néerlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né à Amsterdam, il va à l'internat du lycée de Zutphen. Il fait ensuite ses études à Doetinchem. Il devient instituteur et travaille de 1967 à 1973 à Didam.

Il arrête d'enseigner pour devenir écrivain à plein temps. En 1975, il publie son premier roman pour la jeunesse, Les bonbons sont faits pour être mangés, qui met en scène pour la première fois son personnage de Madelief, une petite fille. La série reçoit deux fois le prix Gouden Griffel. Elle a un tel succès qu'elle devient une série télévisée en 1994 et que le film qui adapte le roman La Maison au fond du jardin en 1998 reçoit de nombreux prix internationaux.

Avec Unis pour …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque