Een Parijse politieagente wordt wakker op een bankje in Central Park, vastgeketend aan een haar onbekende Amerikaan. Wat is er gebeurd?
Titre
Central Park
Auteur
Guillaume Musso 1974-
Traducteur
Maarten Meeuwes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Central Park
Éditeur
Amsterdam: Bruna, 2015
295 p.
ISBN
9789400505926 (paperback)

Commentaires

De Franse rechercheur Alice Schäfer wordt na een avondje stappen in Parijs wakker op een bankje in Central Park in New York. Ze is geboeid aan jazzpianist Gabriel Keyne. Beide personen kennen elkaar niet en kunnen zich niet herinneren hoe ze hier terecht zijn gekomen. Ze zijn echter vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Naar de politie gaan is niet mogelijk aangezien Alice’s shirt onder het bloed zit en ze een vreemd wapen in haar jaszak vindt. Alice krijgt de schrik van haar leven wanneer een spook uit haar verleden het op hun gemunt lijkt te hebben. ‘Central Park’ staat in Frankrijk terecht op nummer 1 in de bestsellerlijsten. Guillaume Musso (1974) laat je op het puntje van je stoel zitten met deze bloedstollende thriller. Het boek houdt je vanaf de eerste pagina volledig in zijn greep. De hoofdstukken worden wisselend verteld vanuit het heden en verleden in de derde persoon. De ontknoping bestrijkt een aantal hoofdstukken waardoor je het boek niet meer weg kunt leggen. Uitei…Lire la suite

À propos de Guillaume Musso

CC BY-SA 4.0 - Image by Qsdfg75

Guillaume Musso, né le 6 juin 1974 à Antibes, est un romancier français.

Biographie

La mère de Guillaume Musso dirigeait la bibliothèque municipale d'Antibes ; son père était secrétaire général et directeur des finances de la mairie de la ville.

Il commence à écrire alors qu’il est étudiant. Âgé de 19 ans, fasciné par les États-Unis, il séjourne quelques mois à New York, où il travaille comme vendeur de crèmes glacées.

En rentrant des États-Unis, il passe une licence de sciences économiques à l'université de Nice, poursuit des études à Montpellier et passe le CAPES de sciences économiques et sociales. De 1999 à 2003, il est professeur de sciences économiques et sociales au lycée Erckmann-Chatrian de Phalsbourg et formateur à l’Institut universitaire de formation des maîtres (IUFM) de Lorraine. En En lire plus sur Wikipedia