Livre
Néerlandais

Omdat je mijn vriendje bent

Omdat je mijn vriendje bent

Public cible:
3-5 ans et plus
IJsje de kleine ijsbeer gaat een vriendje zoeken om mee te spelen. Prentenboek met grote illustraties in koude tinten en een voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
prentenboeken
Titre
Omdat je mijn vriendje bent
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789044807134 (hardback)

Commentaires

Derde deel over IJsje het ijsbeertje dat prima kan spelen met zijn (alleenstaande) moeder, maar ondertussen ook gestimuleerd wordt om een vriendje te zoeken. Hij probeert dat met allerlei dieren uit de omgeving maar is toch pas echt tevreden als hij een vriendje vindt van zijn eigen soort waarmee hij veel leuke spelletjes kan doen. Groot formaat, stevig uitgegeven roze prentenboek met leuke schutbladen en stevige blauwwitte bladzijden met een vertederend ijsbeertje dat ook letterlijk aaibaar is doordat hij een fluwelige vacht heeft, ook op de omslag. De dieren zijn niet aangekleed, maar gebruiken wel menselijke spullen (emmer, hengel, lantaarn). In de werkelijkheid zijn ijsberen niet zo lief en komen ook niet samen voor met pinguïns. Het verhaal heeft niet veel om het lijf en het geheel is minder origineel dan de meeste andere prentenboeken van deze schrijver/illustrator; de boodschap (blijf bij je soort) zou ook bekritiseerd kunnen worden. Overigens een hartverwarmend en aantrekkelij…Lire la suite

Omdat je mijn vriendje bent

Ijsje en zijn mama zijn altijd samen. Ze worden samen wakker, gaan vissen, ze eten, spelen en slapen samen. Maar nu Ijsje groter is, vindt mama dat hij een vriendje moet gaan zoeken. Ijsje wil dat wel eens proberen. Hij vraagt achtereenvolgens aan de zeemeeuw, de zeehond, de pinguïn en de walrus of ze zijn vriendje willen zijn, maar die blijken toch niet zo geschikt. Totdat hij de kleine ijsbeer Vlekje tegenkomt. Samen kunnen ze heerlijk spelen! Een groot prentenboek in roos en wit waarin je de kleine ijsbeertjes echt kan aaien, want ze zijn met een fluwelig stofje overtrokken. Het bevat echter een zeer doorsnee verhaaltje met weinig inhoud. Voor de liefhebbers van 'lieve' prentenboeken!