Livre
Néerlandais

Met z'n tweetjes een streepje voor

Met z'n tweetjes een streepje voor

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Flamingo en giraf hebben allebei een lange nek en egel en krokodil hebben stekels op hun rug. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige collageachtige kleurenillustraties van steeds twee verschillende dieren die ook een beetje hetzelfde zijn. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Dieren
Titre
Met z'n tweetjes een streepje voor
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2014
[18] p. : ill.
ISBN
9789044822045 (hardback)

Commentaires

Klein vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over dierenduo's. Er wordt gewezen op overeenkomsten: zo hebben egel en krokodil stekels op hun rug, flamingo en giraf een lange nek, inktvis en spin een heleboel poten en zebra en tijger 'met z'n tweetjes een streepje voor'. De dieren zijn zonder onderlinge overlappingen geplaatst tegen een witte of zwarte achtergrond; soms met afsnijdingen. Er is gewerkt met grote kleurvlakken in een soort stempeltechniek die de levendigheid verhoogt binnen de subtiele tinten en tonen. De niet geheel natuurgetrouw weergegeven dieren ogen vriendelijk. De weergave van een tweede oog bij de beren die en profil zijn neergezet, kan verwarrend zijn. De enkele tekstregels zijn afgedrukt in een gekleurd, speels lettertje, variërend in grootte. De inhoud van de tekst zal door dreumesen en jonge peuters niet altijd worden begrepen ('met z'n tweetjes een streepje voor'). In dezelfde opzet verscheen 'Met z'n tweetjes rustig aan'*. Vanaf ca. 1,5 …Lire la suite

Met z'n tweetjes een streepje voor

In dit kijkboekje staan op elke dubbele pagina twee dieren afgebeeld. Ze zien er heel anders uit, maar toch lijken ze ook een beetje op elkaar. Ze hebben immers één eigenschap gemeen. Egel en krokodil hebben beiden stekels op hun rug, koala en muis hebben allebei grote oren, flamingo en giraf hebben een superlange nek, zebra en tijger hebben beiden een streepje voor, enz. De kleurrijke en vrolijke illustraties van Guido van Genechten benadrukken op een speelse manier de verschillen en gelijkenissen tussen de dieren. Stevig kartonboekje met afgeronde hoeken, heel geschikt voor kleine handjes.


Suggestions