Livre
Néerlandais

Max in de speeltuin

Max in de speeltuin

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Max treft zijn vriendjes in de speeltuin, maar ontmoet er ook een nieuw vriendinnetje. Prentenboek met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Max in de speeltuin
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2006
[20] p. : ill.
ISBN
90-448-0521-5

Commentaires

2+ ? Met 'Max' heeft Guido van Genechten een nieuwe reeks klaar voor kinderen vanaf twee jaar. In Max zoekt zijn vriendjes gaat Max op een herfstdag naar het bos. De blaadjes dwarrelen naar beneden en het bos is vol geluiden. Plots hoort Max zijn naam weerklinken. Hij is niet alleen in het bos. Zijn vriendjes spelen verstoppertje en hij mag zoeken. De mooi gekleurde tekeningen nodigen de kleuter uit om samen met Max te zoeken naar Milli en Molli, Emiel, Victor en Piep. In Max in de speeltuin gaat Max met zijn vriendjes naar de speeltuin. De dieren spelen op alle speeltuigen: de glijbaan, de schommel, de wip en de wiebelbeesten. Max krijgt er zelfs een nieuw vriendinnetje bij: Tina. Erg geschikt om woordenschat aan te leren rond deze thema's. [Karolien Van de Velde]
Vrolijk prentenboek, waarin dieren optreden als mensen. Een op een wasbeer gelijkend dier gaat naar de speeltuin en beleeft daar plezier met zijn vrienden. Hij leert er ook een nieuw vriendinnetje kennen. De prenten beslaan steeds twee naast elkaar gelegen bladzijden en zijn in een gemengde techniek uitgevoerd. De korte teksten zijn in een prettig leesbare zwarte quasi-schrijfletter in de illustratie geplaatst. Het afgebeelde speeltuinmeubilair is afgestemd op de doelgroep van het boek, namelijk 3- tot 5-jarigen. De zware kwaliteit papier en de rustige, duidelijke afbeeldingen maken het mogelijk dat kleuters zelf het boek ‘lezen’. Voorlezen kan vanaf ca. 2 jaar.

Max in de speeltuin

In dit deel neemt Max kinderen vanaf twee jaar mee naar de speeltuin. Daar maakt hij gebruik van de glijbaan, rijdt hij op de wiebelbeesten, bouwt hij in de zandbak en wacht hij verlangend zijn beurt af bij de wip. Hier ervaart Max dat in je eentje wippen weinig plezier biedt. Gelukkig ziet hij plots een klein konijntje staan. Nu heeft hij niet alleen een partner voor op de wip maar meteen ook een nieuw vriendinnetje bij. Duidelijke, zwartomlijnde voorstellingen brengen de speeltuigen en handelingen in beeld. Geen spectaculair verhaal maar wel een verzorgde uitgave die de omgeving van peuters helder in beeld brengt.