Livre
Néerlandais

Klein wit visje is zo blij

Klein wit visje is zo blij

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Klein wit visje is blij want zijn moeder komt hem ophalen om naar huis te gaan, maar eerst neemt hij nog afscheid van zijn vriendjes. Vierkant prentenboek met kleurige tekeningen tegen een pikzwarte achtergrond, om enkele voorzetsels aan te leren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Blij zijn, Taal
Titre
Klein wit visje is zo blij
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2004 | Autres éditions
[18] p. : ill.
ISBN
90-448-0345-X 9789044803457

Commentaires

Klein wit visje is blij want zijn moeder komt hem ophalen om naar huis te gaan, maar eerst neemt hij nog afscheid van zijn vriendjes. Paginagrote gestileerde illustraties in sjabloontechniek (doet enigszins denken aan Carle) op een zwarte ondergrond (de zee). De illustraties in dit vierkante prentenboek lopen over twee pagina’s. De dieren zijn felgekleurd, de planten en rotsen hebben neutrale kleuren. Op elke dubbele pagina neemt klein wit visje afscheid van een vriendje: ‘Dag slakje in de schelp’, ‘Dag kikker op de rots’, 'Dag zeepaardje onder het blad’. Meestal een regel tekst per dubbele pagina. Op een speelse manier worden de voorzetsels (in, op, onder, achter, tussen, naast, voor) uitgebeeld. Stevige mooie kwaliteit papier, twee afgeronde hoeken, stevig bindwerk, harde kaft. Omslagillustratie van een klein wit visje dat naar zijn moeder zwemt. Aantrekkelijk vormgegeven peuterboek om op een speelse manier voorzetsels aan te leren. Vanaf ca. 2 jaar. Eerder verschenen over klein wit…Lire la suite

Klein wit visje is zo blij

Klein wit visje is zo blij. Mama komt hem halen! Visje neemt afscheid van zijn vriendjes. Dag slakje in de schelp, dag kikker op de rots, … Tot morgen, ik ga nu met mama mee. Het verhaaltje is eenvoudig en herkenbaar, de tekst is beperkt tot korte zinnetjes van een vijftal woorden. Het papier is stevig met afgeronde hoeken, zodat de peuters zelf kunnen bladeren. Het boek is prachtig geïllustreerd. Het visje en zijn vriendjes worden schattig en wat naïef afgebeeld, tegen een zwarte achtergrond. In het boek worden de voorzetsels op een aanschouwelijke manier aangebracht. Een educatief, maar vooral heel schattig, kindvriendelijk boek!


Suggestions