Livre
Néerlandais

8 - 9 en 10

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Welke poes heeft twee vlekken en welke zeester zes armen? En welke dieren gaan op vakantie naar zee? In zoekplaten vol dieren kan van één tot tien worden geteld en moeten verschillen worden gezocht. Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde, sjabloonachtige verfillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Tellen
Titre
8 - 9 en 10
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Acht - negen en tien
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[18] p. : ill.
ISBN
9789044820942 (hardback)

Commentaires

Guido Van Genechten staat bekend om zijn vrolijke en grappige prentenboeken voor peuters en kleuters. In 2013 breidde hij zijn omvangrijke oeuvre uit met de reeks ‘Buitenbeentjes’. Deze zoekboeken draaien om dieren die net iets anders zijn dan hun soortgenoten en stellen een bepaald thema centraal. In andere boeken uit de serie werd de nadruk gelegd op bijvoorbeeld voorzetsels, tegenstellingen of emoties. In 8 – 9 en 10, ligt de focus op cijfers en het tellen tot tien.
De opzet is eenvoudig maar doeltreffend: iedere spread van het kartonboek wordt bevolkt door een groep schijnbaar identieke dieren, over wie drie vragen worden gesteld. De eerste vraag is steeds een telvraag, en krijgt door het grote lettertype de meeste nadruk: ‘Wie staat op 1 poot en wie op 2?’, ‘Wie heeft 6 vlekken en wie 7?’ Vaak moet hier worden gezocht naar meerdere dieren, en op iedere volgende pagina neemt het te tellen aantal strepen, vlekken, stippen of armen toe.
Na de telvraag volgt een zoekvraa…Lire la suite
In dit vierkante, hardkartonnen kijk- en zoekboek met twee afgeronde hoeken staat tellen van 1 tot 10 centraal. Op elke dubbele pagina staat tegen een witte of zwarte achtergrond een aantal dezelfde dieren met daaronder drie vragen. Als eerste een telvraag. In de tweede vraag moet worden gezocht naar een specifieke afwijking bij een van de dieren. Tot slot volgt steeds de vraag wie van de dieren naar zee gaat. Op de pagina met zeesterren ziet dat er bijvoorbeeld zo uit: 'Wie heeft 5 armen en wie 6? Wie kijkt keischeel? En wie gaat op vakantie naar zee?' Alle drie de vragen vergen aanzienlijke inspanning van de kijker. Er staan veel dieren op de pagina’s, en vaak hebben meerdere dieren het afwijkende aantal strepen, stippen, enzovoorts. De verschillen die gezocht moeten worden zijn vaak minimaal en bovendien is het voorwerp – een schepje, een vlieger – dat laat zien wie naar zee gaat in zwart-wit getekend. De laatste pagina helpt een handje: hierop staan alle dieren die naar zee gingen…Lire la suite

Suggestions