Livre
Néerlandais

Aliettes gevoel voor wraak

Guido Eekhaut (auteur)

Aliettes gevoel voor wraak

Genre:
Een vrouw wordt door haar grootvader, die de enige overlevende van een slachtpartij tijdens de Tweede Wereldoorlog is, gevraagd mee te helpen aan een wraakactie. Zo begint een spel van complotten, verraad, onmogelijke liefde, financiële belangen en politiek opportunisme.
Titre
Aliettes gevoel voor wraak
Auteur
Guido Eekhaut
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau Thriller, 2013
422 p.
ISBN
9789022328330 (paperback)

Commentaires

De Leuvenaar Guido Eekhaut rust als schrijver allesbehalve op zijn lauweren: 33 publicaties staan er ondertussen op zijn (schuil)naam, en te oordelen naar het tempo van zijn pen hoeven we nooit lang te wachten op een volgend boek. Eekhaut werd al meerdere malen genomineerd en bekroond voor zijn werk. Met zijn debuutthriller Absint sleepte hij de Hercule Poirotprijs in de wacht. Hoewel Eekhauts handelsmerk vooral fantastische en speculatieve fictie is, ontpopte hij zich ook tot thrillerauteur. Aliettes gevoel voor wraak behoort eveneens tot dit genre. In dit boek volgen we Aliette Rouffanche, een twintiger die na een jaar rondreizen in Zuidoost-Azië terugkeert naar België. Haar grootvader Gilles, de enige persoon van haar familie met wie ze nog contact heeft, stuurt haar vrijwel onmiddellijk naar Londen voor een baan bij een grote bank. Dit is echter een dekmantel voor een grotere missie die hij haar meegeeft: Aliette moet proberen te infiltreren in een van de mach…Lire la suite
Aliette Rouffanche wordt door haar opa Gilles gevraagd mee te helpen aan een wraakactie. Gilles is namelijk de enige overlevende van een slachtpartij in de oorlog, waarvoor hij SS-majoor Dickman verantwoordelijk houdt. Dickmans familie heeft enorme belangen in de banksector; bovendien is zijn uiterst rechtse kleinzoon kandidaat voor het premierschap in het Verenigd Koninkrijk. Hij moet gestopt worden, vindt Gilles, en Aliette moet helpen. Zo begint een spel van complotten, verraad, onmogelijke liefde, financiële belangen en politiek opportunisme. De lezer moet wel wat van de financiële wereld weten en ervan houden om het verhaal volledig te kunnen volgen. Wel goed geschreven, zo nu en dan spannend. De auteur (Leuven, 1954) heeft al een aanzienlijk oeuvre op zijn naam staan, diverse van zijn boeken werden genomineerd voor prijzen (onder andere De Gouden Strop). Kleine druk.