DVD Anglais

Lady Bird

Greta Gerwig (directeur), Jon Brion (compositeur), Saoirse Ronan (acteur)

Lady Bird

Greta Gerwig (directeur), Jon Brion (compositeur), Saoirse Ronan (acteur)
Genre:
De 17-jarige Christine 'Lady Bird' komt vaak in aanvaring met haar moeder. Ze hoopt weg te kunnen uit Sacramento om in New York te gaan studeren.
Titre
Lady Bird / written and directed by Greta Gerwig
Directeur
Greta Gerwig
Compositeur
Jon Brion
Acteur
Saoirse Ronan Laurie Metcalf Tracy Letts Timothée Chalamet
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 90 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Duits, Hindi, Ijslands, Noors, Portugees, Zweeds, Turks
EAN
5053083150556
mooov

Commentaires

Regiedebuut van actrice Greta Gerwig (20th century women; Frances Ha) met Saoirse Ronan(Brooklyn; Byzantium). Christine is 17, zit in het laatste jaar van high school en wil ‘Lady Bird’ genoemd worden. Ze komt vaak in aanvaring met haar bemoeizuchtige moeder en wil weg uit het saaie, katholieke Sacramento om aan de Oostkust te studeren, waar de cultuur is. Haar moeder is daar op tegen, omdat ze het niet breed hebben. De recensenten geven 4 of 4 1/2 ster. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Op papier geen al te origineel verhaal, maar in handen van de debuterende Gerwig (die ook het semi-autobiografische scenario schreef) een heerlijk en eerlijk coming of age-drama. Met fantastische hoofdrollen van Ronan (als Lady Bird) en Metcalf (moeder Marion). (…) Winnaar van de Golden Globes voor Beste film en Beste actrice, genomineerd voor twee andere Golden Globes en voor vijf Oscars.